Hotel Transylvania

15.11.2012

Video Clip

Filmtrailer: Hotel Transylvania

Video Clip

Tags

TV og film

Monstrene er de gode i denne nye animationsfilm, som er dyster, men har en fantastisk humor. Underholdningen er god, men filmens forsøg på at være moderne lykkes overhovedet ikke.

Historie

Grev Dracula, eller Drac som han kaldes, er dybt såret over menneskenes grusomme behandling af monstre. Han er træt af menneskenes høtyve, hvidløg og deres ønske om at skrabe monstrenes hjerne ud og fylde hovedet med slik. Derfor har Drac startet Hotel Transylvania, hvor monstre fra hele verden kan komme og slappe af i fred.

Drac har også en datter. Hun hedder Mavis. Aftenen, hvor hun fylder 118 år, har Drac inviteret hele monster-familien til en festlig middag. Men Mavis har ikke lyst til at feste. Hun vil hellere ud og opleve verden - i jagten på sit eget paradis. Det bryder Drac sig ikke meget om. Han er meget beskyttende og arrangerer derfor et lille skuespil som sætter en effektiv stopper for Mavis’ eventyrlyst. Men denne event tiltrækker opmærksomhed, og pludselig dukker der et menneske op på hotellet. Jonathan er en ung, afslappet og berejst backpacker, og i det øjeblik Jonathan og Mavis ser hinanden slår det “klik”.

Så får Drac hænderne fulde. Det ville ende i kaos, hvis monstrene fandt ud af, der er et menneske på hotellet. Og endnu værre - hvad sker der, hvis Mavis bliver forelsket og opdager, at menneskene måske ikke er så slemme?

Vurdering

Ligesom den biografaktuelle “ParaNorman” blander “Hotel Transylvania” humor og underholdning med effekter fra gyserfilm. Men hvor “ParaNorman” havde en gennemgående dyster stemning, er denne film generelt lys og munter, men med glimt af gys og uhygge. Tonen er gennemgående glad, og selv de ondeste monstre er egentlig meget flinke. Derudover er filmen godt produceret, den danske oversættelse er udmærket, og samlet set får publikum en underholdende filmoplevelse.

Af karaktererne er Drac uden tvivl den mest interessante. Hans tragiske forhistorie og kærlighed til datteren kombineret med ukontrollerede raseriudbrud og en lidenskabelig personlighed gør ham til en sjov, sympatisk og lidt frygtet greve. Og så har han en skøn stil!

Desværre har hverken de andre karakterer eller historien som helhed den samme charme. Scenen, hvor alle monstre pludseligt hopper op på scenen og synger, rapper og danser, er det tydeligste eksempel på dette. Der er ikke mangel på underholdning, men filmen forsøger så desperat at være moderne og cool, at det virker påtaget. Birollerne har samme svaghed. De er aldrig kedelige, men efterhånden bliver det tydeligt, at der bag de mange jokes skjuler sig en-dimensionelle og kedelige figurer. Og så er der Jonathan. Du må selv bedømme om han er cool eller kikset.

Filmens tema er godt. Historien handler om, hvor vigtigt det er at give hinanden plads - både til at være sig selv og til at udforske livet, som man selv vil, på trods af, at man laver mange fejl undervejs. Samtidig vender filmen forholdet mellem mennesker og monstre på hovedet. Ved at lægge seerens sympati hos monstrene viser det børn og unge, at det er vigtigt nogle gange at se verden fra andre perspektiver.

Egnethed

“Hotel Transylvania” har nogle scener, som godt kan få publikum til at lette fra sædet. Når Drac eksploderer i et raserianfald får han et djævle-lignende ansigt, som er lavet virkelig godt. Det er dog mest uhyggeligt i starten af filmen. Efterhånden finder man ud af, at Drac er godheden selv, og så er udbruddene bare sjove. Monstrene larmer meget nogle gange, men selv de er mere sjove end skumle. Alligevel vælger vi at anbefale filmen til børn over 9 år på trods af, at filmen har 7-års grænsen. Børn ned til 7 år kan godt se filmen, men så skal de forberedes på, at starten godt kan være meget skræmmende, og de skal have at vide, at monstrene ikke er så farlige, som de ser ud.

Konklusion

God og sjov underholdning. Mange goder jokes, flot dansk oversættelse og en fascinerende Dracula. Børn og unge vil hygge sig med filmen, men det overdrevne forsøg på at være moderne og smart trækker noget ned.

Intruktør: Genndy Tartakovsky Genre: Animation/Familiefilm/Komedie Sprog: Dansk tale Nationalitet: USA Produktionsselskab: Sony Pictures Animations Spilletid: 1t 31min Distribution: The Walt Disney Company Nordic Produktionsår: 2012 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 7 år – Frarådes børn under 7 år  Egnethed: Familie Begrundelse: Denne animationsfilm indeholde effekter fra gyserfilm og skræmmende scener. Da disse foregår med en gennemgående humoristisk stemning får filmen 7-årsgrænsen, men frarådes børn under 7 år.

Kidsandmedia dk’s vurdering: Ok

Del |

Tips en venn