Bad Piggies (App)

19.11.2012

Et flot mobilspil til hele familien. Det er både udfordrende, lærerigt og underholdende.

At kalde “Angry Birds” en kæmpesucces er nærmest en underdrivelse. Finske Rovio er selskaber, som står bag verdens mest populære mobilspil. Efterhånden er der kommet en del variationer i spillet, hvor de sure fugle er ude efter de onde grise.

Grisenes hævn

Men nu får grisene hævn. For nylig lancerede Rovio “Bad Piggies”, hvor vi spillere har skiftet side. Nu er det grisene, vi skal hjælpe. De har igen planer om at stjæle fuglenes æg. Vores opgave er at bygge et køretøj, der skal sikkert forbi forhindringerne og over målstregen. I hver bane får man nogle hjælpemidler. I begyndelsen er det kun trækasser og hjul, men efterhånden bliver det langt mere avanceret. Før du ved af det, bygger man udspekulerede fartøjer, som flyver gennem luft ved hjælp af balloner og bliver drevet frem af propeller og flertrinsraketmotorer.

I hver bane kan man få tre stjerner. Man får dem ved at læse forskellige udfordringer på vej mod målstregen. Udfordringerne er forskellige i hver bane, men de sværeste af dem er at åbne en stjerneboks, komme i mål på tid eller at undgå at bruge et bestemt hjælpemiddel. Gennem spillet kan man åbne bonusbaner - de er større og svære at gennemføre, men til gengæld får man et helt hav af hjælpemidler at lege med.

Brugervenlighed og flere løsningsmuligheder

“Bad Piggies” imponerer med sin brugervenlighed og de mange forskellige løsningsmuligheder i hver bane. Man trækker de forskellige dele på plads, og når køretøjet er færdigt, styrer man med knapper nederst på skærmen. Mest af alt er vi vilde med, at man kan løse hver bane på forskellige måder - det er fascinerende at opdage dybden og de kreative muligheder, som fører en videre i spillet.

Man får også testet sine fysik-færdigheder. De små grå skal virkelig i brug, når man fx skal tage højde for både opdrift og modstand, når man skal igennem en smal passage og ned på den anden side. Timing er en anden evne, man får testet. Og så er humoren fantastisk. Det kan faktisk også være meget sjovt, når køretøjet splintres, og grisene flyver ud til alle sider.

Det skal dog lige siges, at hvis du går i stå i spillet og ikke kan løse en bane, kan det bliver nødvendigt at købe en mekaniker. Han koster 12 kr. for 10 løsninger. Vi havde selvfølgelig været mere tilfredse, hvis det ikke var nødvendigt, men spillet er så billigt og så sjovt, at vi kan leve med denne pris. (“Bad Piggies” er gratis til Android, koster 6 kr. til iPhone/iPod og koster 18 kr. til iPad i HD.)

Egnethed

Det er et super sjovt spil til hele familien. Selv de alleryngste kan prøve kræfter med de nemmeste baner. Børn fra 5-6 års alderen får her en lærerig, udfordrende og underholdende spiloplevelse. Det samme gælder for unge og voksne. Rovio har virkelig overgået sig selv og leverer et strålende mobilspil. “Bad Piggies” får vores varmeste anbefalinger.

Anbefalet aldersgruppe: Passer til børn fra 5 år.

Platform: iOS (iPhone, iPad, iPod touch), Android, Windows (kommer)

Aldersmærking: 4+ (App’s i denne laveste kategori har ikke skadelig indhold)

Kategori: Spil

Udvikler: Rovio

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn