Hugo Troll Race (App)

29.11.2012

Et sjovt, udfordrende og godt spil, hvor flere muligheder åbnes op gennem spillet. Det anbefales til børn over 5 år, men man skal være opmærksom på muligheden for at købe guldmønter i spillet - de koster rigtige penge.

Trolden Hugo har været en kendt figur i flere årtier. Gennem årene har han været hovedpersonen i mange spil. Nu er der kommet et nyt spil med Hugo, der er baseret på det originale Hugo-togspil, som man i 90‘erne spillede i et TV-program ved at ringe ind og styre Hugo med telefonen.

Spillet går ganske enkelt ud på at køre Hugo gennem forskellige landskaber. Han møder selvfølgelig forhindringer, og det er din opgave at skifte spor, hoppe, dukke dig og køre på to hjul, for at undgå at den stakkels trold sendes direkte ud i grøften. Målet er at samle flest mulige guldmønter på vejen. Jo flere mønter, man samler, jo flere muligheder åbnes der for.

Enkel og intuitiv styring

Man styrer Hugo på en meget enkel og intuitiv måde. Vip til siden for at skifte spor, vip op for at hoppe, ned for at dukke sig og vrid telefonen eller tabletten for at køre på to hjul. I den første bane får man en god introduktion til, hvordan spillet skal styres. Det er nødvendigt, for der går ikke længe før forhindringerne kommer. Man skal have spillet en del tid, før man bliver god nok til at undslippe den onde heks Afskylia og hendes håndlangere.

Guldmønterne, man samler, bruges til at købe opgraderinger: fx. energi, hjelm, startraketter (højere fart), guldmagnet (samler mere guld), forbedringer af vognen eller nye baner. Du skal samle rigtig meget guld for at have råd til de bedste ting - og det er både spillets styrke og svaghed.

Man kan bruge rigtige penge i spillet

Det er godt, at man har brug for guldmønterne til at købe ting, da det øger motivationen til at spille. Der er ingen tvivl om, at spiloplevelsen bliver bedre, når man har mere udstyr og flere baner. På den anden side, har udviklerne lagt op til, at man kan købe guldmønter og special effects for rigtige penge. Mange børn vil nok blive fristet af det og bruge rigtig mange penge på spillet. Det er meget nemmere at købe sig til levels end at kæmpe og spille for at få dem. Vi anbefaler derfor forældre til at have klare aftaler med børnene og ikke give dem adgang til password og dermed muligheden for at bruge mange hundrede kroner på spillet.

Det mest negative ved spillet er den store overskrift: “Få gratis guld” i hovedmenuen. Ved at trykke på den kommer man ind til en lang liste med reklamekampagner, som frister med rigtig mange guldmønter, hvis man registrerer sig hos annoncøren. Det, mener vi ikke, hører hjemme i et spil designet til børn. Igen er det op til forældrene at have klare aftaler med deres børn om, hvad de må og ikke må.

Sjovt for hele familien

Alligevel - lad ikke disse negative bemærkninger skygge for, at dette er et meget godt og underholdende spil. Unge og gamle kan hygge sig i timevis, og spillet giver også rigtig god træning i øje-hånd-koordination. Selvom spillet stort set har samme mål hele tiden, så udvikler det sig stadig ved, at man får flere muligheder efterhånden, som man samler guldmønter. Derudover er grafik, musik og lydeffekter utrolig gode.

Spillet går nogle gange meget hurtigt, og det kan derfor være lidt for svært for de yngste. Men for børn fra 5 år og opefter er det udfordrende og sjov spilunderholdning, og selv unge og voksne kan have stor glæde ved spillet. Det kan fx give en hyggelig spilaften, hvis familien samles omkring iPad’en i konkurrence om at samle flest guldmønter.

Alt i alt er “Hugo Troll Race” et flot og gratis spil, som kan anbefales på det varmeste. Men hav klare aftaler med børnene i forhold til køb af guldmønter og reklamekampagner.

Anbefalet aldersgruppe: Passer til børn fra 5 år.

Platform: iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

Aldersgrænse: 4+ (App’s i denne laveste kategori har ikke skadeligt indhold)

Kategori: Spil

Udvikler: Hugo Games ApS

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn