Lego Batman 2DC Super Heroes

03.12.2012

Lego er klar med endnu et spil baseret på kendte filmserier. Vi får her et gensyn med Batman, Joker og en række andre kendte filmhelte og -skurke.

Rækken af Lego-spil begynder at blive lang: Star Wars 1-3, Batman, Indiana Jones 1-2, Pirates of the Caribbean og tidligere udgivelser af Harry Potter år 1-4 og 5-7. I Lego Batman 2DC Super Heroes er det den kendte og actionfyldte Gotham City, der er rammen om handlingen, og mange af figurerne er hentet fra Batman-universet.

Spillet begynder i et teater, hvor “årets mand” skal kåres. Den selvsikre og egoistiske præsidentkandidat Lex Luthor regner med at vinde - men til hans store frustration er det Bruce Wayne (alias Batman), som får prisen. Kort efter udnævnelsen af vinderen, kuppes salen af Jokeren - en af Gotham City’s værste skurke. Dermed er spillet i gang...

Batman 2 består af en række baner, som skal gennemføres, og undervejs kan man åbne til flere figurer, som man kan bruge – deriblandt Superman. Spillet er et actionspil fyldt med slåskampe og onde skurke – præsenteret på en sjov måde. Præcis som i virkelighedens efterforskning skal man løse små opgaver og gåder undervejs for at finde svar og komme videre i spillet. Derudover gemmer der sig skjulte skatte i de forskellige baner, og man skal bl.a. bygge med legoklodser for at finde skattenes gemmesteder.

Spillet kan spilles alene eller to sammen og er meget sjovt at spille med en ven eller en voksen. Spillet er i HD og både grafik og musik er meget flot.

Lego har i mange år været god til at udvikle spil med flot grafik, som kan fascinere spillere i alle aldersgrupper. Det gælder også deres nye udgave af Batman 2. For unge og voksne, der har spillet mange af de tidligere Lego-udgivelser, er spillet en repetition af fortidens succeser, og dermed meget forudsigeligt. I dette spil er der en effekt, hvor figurerne i højere grad taler sammen, og det er muligt at udforske byen uden at være låst til spillets allerede definerede baner. Det er en positiv udvikling, men ikke nok til at give gamle og erfarne Lego-spil-spillere en revolutionerende ny oplevelse. Vi havde gerne set, at Lego havde udviklet spillet noget mere.

For børn og yngre spillere, er spillet meget fascinerende, og det fortjener vores anbefalingsmærke.

Børnevenlighed

Vi har testet spillet på Playstation 3. Controlerne fungerer fint og præcist, og der er god grafik og musik. Lego Batman 2 byder på en spændende, men ikke for skræmmende spilverden. Grafikken er flot og gennemarbejdet. Stort og flot lydbillede, som skaber stemning og spænding. Spillet har også en humoristisk undertone.

Med jævne mellemrum dukker små filmklip op baseret på spillets baggrund: Batman-universet. Filmene er lavet med lego-figurer og mange af dem ligner nyhedsreportager fra TV. Filmklippene er uskyldige og sjove.

Spillet har fået PEGI-mærket for vold, da der er mange slåskampe mellem figurerne undervejs. Volden er langt fra detaljeret og er derfor børnevenlig: Lego-figurerne bliver til klodser og forsvinder, når man har nedkæmpet dem med råstyrke eller magi.

Sværhedsgrad

3-6 år: Under anbefalet alder.

7-11 år: Nogle af opgaverne, som skal løses undervejs, kan være lidt svære for de yngste, men spillet er alligevel designet til denne aldersgruppe. Har man lidt spilerfaring, tålmodighed og/eller får lidt hjælp af en voksen, vil der ikke være noget problem med at finde frem i det gådefulde univers. Spillet kan fås med både dansk, norsk og engelsk tekst.

12-15 år: Spillet er først og fremmest et spil for børn i forhold til sværhedsgraden, men appellerer også til unge og voksne - særligt dem, som er glade for filmene, de bygger på.

16+: Spillet er først og fremmest et spil for børn i forhold til sværhedsgraden, men appellerer også til unge og voksne - særligt dem, som er glade for filmene, de bygger på.

Foreslået aldersgruppe: Spillet har størst appel til børn i 7-12 års alderen.

Format: Nintendo 3DS, Nintendo DS, PC, PS3, PS Vita, Wii, Xbox 360

Sprog: Engelsk og dansk tekst. Manual på dansk og norsk.

Udvikler: Travellers Tales

Udgiver: Warner Bros Interactive

PEGI: 7+ , ”Vold”

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales.

Anbefales af kidsandmedia dk

 

Del |

Tips en venn