The odd life of Timothy Green

12.12.2012

Video Clip

Filmtrailer: The Odd Life of Timothy Green

Video Clip

Denne familiefilm fra Disney har et godt budskab og er til tider rørende, men den er meget utroværdig og på grænsen til sentimental.

Historie

Ægteparret Jim og Cynthia Green ønsker sig mere end noget andet at få et barn. De har prøvet alt, og da lægen mener, de skal opgive håbet, bliver de begge fuldstændig knust. Men i begges hjerter lever der stadig et håb. Den aften skriver de alt det ned, som deres barn kunne have været. Samme nat sker der et mirakel, og den lille dreng Timothy dukker op i deres soveværelse.

Timothy er på ingen måde en normal dreng. Der vokser blade på hans ben, og han er kommet til ægteparret af en helt speciel årsag. Jim og Cynthia finder efterhånden ud af, at Timothy har alle de egenskaber, de ønskede sig. Samtidig finder de ud af, at det ikke er helt nemt at være forældre. De skal håndtere mobning, pigeproblemer og kritik fra resten af familien. De laver mange fejl og får tilmed problemer med arbejde, men på trods af det bliver deres liv langt rigere og mere værdifuldt.

Den skarpe Timothy ændrer ikke bare livet for Jim og Cynthia. Før der er gået et år, har han haft stor betydning for mange mennesker i hele byen - ikke mindst den søde pige Joni, der bærer på en lignende hemmelighed.

Vurdering

Hvis man ønsker, at sine børn skal se en film, der viser, at det er okay at være anderledes, så er “The odd life of Timothy Green” et godt valg. Det anderledes fremstilles som utrolig værdifuldt, og Timothy viser med sit gode hjerte og positive indstilling, at intet er så skidt, det ikke er godt for noget. Selv da to større drenge på skolen smører ham ind i kage, kan han vende det til det positive. For lige den dag lægger Joni mærke til ham. Jim og Cynthia er fremragende forbilleder som forældre, og de viser os, at det er okay og faktisk meget vigtigt, at man også som forældre er i stand til at lave fejl. Sidst men ikke mindst opfordrer filmen til aldrig at give op.

Producerne er godt klar over, hvordan de skal tale til tårekanalerne - der er ikke mangel på scener, hvor man sidder med en klump i halsen. Af den grund er det ærgerligt, at filmen er så uvirkelig. Timothy er en slags magisk dreng, men man finder aldrig rigtigt ud af, hvor han kommer fra eller hvad, der er hans formål. Vi må bare forstå, at han har blade på benene, og at ét af dem falder af, hver gang han gør noget godt. Resultatet er derfor meget blandet, da de magiske elementer er unødvendige og undergraver filmens troværdighed. Hvis Timothy var kommet til ægteparret på en mere naturlig måde, kunne dette have været et langt dybere og mere ægte drama.

Filmens til tider banale sentimentalitet hjælper heller ikke. Ser man på helheden føles det som om, producerne har forsøgt at gøre filmen speciel gennem magien, men at netop dette gør filmen lettere irriterende.

Egnethed

Man kan undre sig over, hvem der er filmens målgruppe. Historien handler mest om forældrene og det er nok mest voksne, som bliver rørt over filmen. De ting, som henvender sig til børn og unge er tonet ned: kærlighedshistorien, fodbold og livet i skolen. Derfor bliver det svært for børn og unge at leve sig helt ind i handlingen, og historien vil derfor bare virke lidt sær.

Når det så er sagt, kan børn helt ned til 7 år sagtens se filmen. Der er enkelte lidt dystre scener, men ingen af dem er særligt skræmmende. Det skal dog lige siges, at sproget er engelsk, og børnene skal kunne læse undertekster for at få det fulde udbytte af filmen.

Konklusion

Hvis filmen alene skulle vurderes på sit budskab om, at det er okay at være anderledes, ville den klart kunne anbefales. Men fordi magien forstyrrer troværdigheden, og målgruppen er uklar, kan det ikke blive til mere end “OK.”

Intruktør: Peter Hedges Genre: Drama Skuespillere: Joel Edgerton, Jennifer Garner, Common, Dianne Wiest, Ron Livingston, Rosemarie DeWitt, M. Emmet Walsh m.fl. Sprog: Engelsk m/dansk tekst Nationalitet: USA Spilletid: 1t 44min Distribution: The Walt Disney Company Nordic Produktionsår: 2012 Egnethet: Familie Begrundelse: Filmen har enkelte dystre scener, som kan virke skræmmende på de helt små. Derfor får filmen 7-års aldersgrænsen.

Kidsandmedia dk’s vurdering: Ok

Del |

Tips en venn