Toca Tailor (app)

03.01.2013

Det svenske firma Toca Boca har i flere år haft succes med digitale spil til børn. Den nyeste lancering: “Toca Tailor”, med sit fokus på mode og dress-up, passer også fint ind i rækken af brugervenlige og sjove app’s til børn. 

Klæd modellerne på

I “Toca Tailor” kan man klæde fire modeller på: en dreng, en pige, en los og et dovendyr. Når man vælger en model, har de allerede bukser, top og ærmer på. Ved at trykke på delene, kan man ændre fx. bukserne til en nederdel eller gøre ærmerne kortere. Ved siden af modellen står to kasser. Den ene indeholder hatte, halstørklæder, sko og smykker, man kan bruge sammen med tøjet. Det er nemt at bruge menuen, vælge et mønster eller en farve, og så trække det hen til tøjet. Man ændrer nemt størrelser ved at trække med to fingrer på skærmen. Og det er nemt at bruge flere farver og mønstre samtidig.

Find dit eget mønster

En ekstra bonus er muligheden for at bruge mobilkameraet. Ved at trykke på kameraikonet i “mønsterkassen” kan man tage billeder med telefonen, som kan sættes på tøjet. Det er også muligt at bruge billeder fra telefonen, men dette kræver, at man giver app’en tilladelse til det. Første gang man trykker på albumikonet, spørges der automatisk om dette, men man kan også ændre indstillingerne under “privat” i de generelle indstillinger. Derudover kan man gemme billeder af de færdige modeller eller tage billeder af modellen sammen med sig selv.

Forældredel

Fra hovedmenuen kan man gå ind i en forældredel. Her finder man information om app’en og en del gode råd til, hvordan man kan udnytte potentialet for læring bedst muligt. Fx ved at bede børnene forestille sig, at modellerne skal ud i forskellige situationer, og så lade børnene finde det tøj, der bedst passer til anledningen. Hvordan klæder man sig, hvis man skal til rockkoncert? Hvad har man på til en fodboldkamp? Eller hvad med at få modellen til at ligne et familiemedlem? Man kan også sende børnene rundt i huset eller ud i naturen på skattejagt efter gode motiver, som der kan tages billeder af og bruges som mønstre. Med lidt kreativitet giver app’en mulighed for læring på en lang række områder: modesans, kreativitet, brug af digitale værktøjer og fotografering.

Egnethed

“Toca Tailer” kan anbefales til børn helt ned til 4-års alderen. Korte animationer forklarer, hvad man skal gøre, og app’en er generelt meget nem at bruge. Modellerne giver lyd, mens man klæder dem på, men ikke alle lyde er lige positive. De yngste børn kan måske fejlfortolke det som kritik, og det er ikke så godt. Hvis man forklarer børnene, at lydene er automatiske og ikke har noget med tøjet at gøre, vil det ikke være noget problem.

Selvom spillet uden tvivl vil være mest populært blandt piger, har det alligevel ikke et udpræget piget design. Udvalget af farver og mønstre kan også appellere til drenge, og ikke mindst lossen og dovendyret er modeller, de fleste drenge kan have det sjovt med at klæde på.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn på 5-10 år.

Platform: iOS 

Aldersmærking: 4+ (App’s i denne laveste kategori har ikke skadelig indhold)

Pris: 14 kroner

Kategori: Uddannelse

Udvikler: Toca Boca AB

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn