Angry Birds Star Wars (app)

08.01.2013

I denne godbid af et mobilspil får man det bedste fra Angry Birds og Star Wars. Luke Skywalker og resten af Star Wars-universet tilføjer en ny dimension til spiloplevelsen.

Det er imponerende at se, hvordan finske Rovio leverer mobilspil af stadig højere kvalitet. For ikke længe siden blev det fabelagtige “Bag Piggies” lanceret. Bare få uger senere indtog “Angry Birds Star Wars” toppen af salgslisterne.

Lyssværd og laserpistol

De vrede fugle kommer denne gang som sjove versioner af Luke Skywalker, Han Solo, Prinsesse Leia, Obi-Wan Kenobi og den store pelsklædte Chewbacca. Det tager ikke mange baner før Luke Skywalker, selvfølgelig med sin ikoniske frisure, udstyres med et sejt lyssværd, som kan bruges til at slå grisene ned. Grisene er denne gang klædt som onde stormstopper.

Ligeså sjov er Han Solo, når han skyder tre skud med laserpistolen, mens han er i luften. Det giver interessante muligheder, da man kan sigte på grisene i udkanten af banen og samtidig skyde tilbage på andre grise, mens man flyver mod målet.

Variation i både design og udfordringer

I øjeblikket er tre episoder tilgængelige “Tatooine”, “Death Star” og “Hoth” - som til sammen byder på hele 100 baner. I “Tatooine” begynder man på ørkenplaneten, hvor man som altid skal bruge præcision og fuglenes egenskaber til at få ram på grisene. Men snart sendes man ud i det ydre rum, hvor fuglene flyver i buer omkring planeter, kometer og fjendens fartøj - på samme måde som i “Angry Birds Space”. Gennem de tre episoder skifter man mellem at kæmpe i rummet og nede på planeterne. Dette sikrer variation i både design og udfordringer.

Grisene forsvarer sig

En flot nyhed er, at nogle af grisene kan skyde tilbage på fuglene, og efterhånden skyder man også på selveste Darth Vader. I de særligt svære baner kan man bruge “Mighty Falcons”, der pulveriserer det meste med sine laserkanoner. Man kan også åbne for bonusbaner, hvor robotterne C-3PO og R2-D2 er hovedpersonerne.

Bonusepisode for 12 kr.

Udover de tre episoder kan man for 12 kr. købe en bonusepisode: “Path of the Jedi” med endnu mere udfordrende baner. Der er også mulighed for at betale for pakker med “Mighty Falcons”, men dette er ikke noget, vi anbefaler, eftersom man får nok falke gennem belønningssystemet i spillet. Flere gratis baner er allerede annonceret, og kender vi Rovio ret, dukker der flere baner op efterhånden.

Egnethed

“Angry Birds Star Wars” er et strålende spil til både børn og voksne. Det sprudler af kreativitet og sjov, samtidig med at man skal være både intelligent, præcis og have timingen i orden for at få ram på alle grisene. Hvis man vil have 3 stjerner i alle baner, skal man virkelig have forståelse for spillet og fuglenes forskellige egenskaber. Dette fører til, at spillet passer til forskellige aldre og færdighedsniveauer. Man kan tilpasse sværhedsgraden uden at gå på kompromis med spilglæden.

Dette er et af de bedste mobilspil i 2012 og har vores varmeste anbefalinger.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 5 år.

Platform: iOS, Android, Windows

Aldersmærking: 4+ (App’s i denne laveste kategori har ikke skadeligt indhold)

Pris:

iOS: 6 kroner (HD versjon iPad – 18 kroner)

Android: Gratis reklameversion (reklamefri HD version – 15 kroner)

Windows: 6 kroner

Kategori: Spil

Udvikler: Rovio

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn