Smashville (app)

07.03.2013

I dette velproducerede danske spil er opgaven at smadre alt, man kommer i nærheden af, mens man flygter fra rumvæsener. Spillet er både sjovt og engagerende. På grund af en lidt hård stil anbefales app’en til børn fra 9 år.

I “Smashville” spiller man en gammel gud, som angribes af rumvæsener. Mens han flygter, vil han - af en eller anden grund - smadre alt, han kommer i nærheden af. Men selv om grunden er væk, er det unægteligt utrolig sjovt at rase gennem landskaber og knuse bygninger, sende fly til jorden og udløse bomber - samtidig med at man samler vrede ansigter og guldmønter.

Sjovt og engagerende

Historien giver ingen mening, men konceptet er derimod nyt, sjovt og befriende simpelt. Man styrer guden ved at trække en pil over skærmen. Så flyver han denne rute, mens alt på hans vej smadres. Man skal passe på med at få alle de sure ansigter med, for rumvæsenerne kan bruge dem til at stoppe flugtforsøget senere. Tempoet stiger gradvist, efterhånden som man bevæger sig frem i spillet. Til sidst skal man bevæge sig meget hurtig for at slippe fra de onde rumvæsener.

Spillet er underholdende, og man har lyst til bare at bliver siddende foran skærmen for at perfektionere færdighederne og forbedre topscoren. Mens man spiller, samler man guldmønter, og hele tiden er der opgaver, man kan løse for at få endnu flere guldmønter. Disse guldmønter udgør valutaen i spillet, og når man har fuldført nogle opgaver, kan man købe ekstra færdigheder - “power ups” - noget, som vil gøre det nemmere at tjene endnu flere penge.

Indkøb inde i app’en

“Smashville” er gratis at downloade, men man kan bruge ekstra penge inde i selve spillet. Man kan købe forskellige pakker med guldmønter (Smash Packs), som koster alt fra 6 til 110 kr. Dette er noget, forældre bør være opmærksomme på og have klare aftaler med børnene om. Det er selvfølgelig rart at have mulighed for at købe ekstra liv eller andre “power ups”, men man kan tjene rigeligt med guldmønter ved bare at klare opgaverne. Så det burde ikke være nødvendigt at bruge penge på spillet. Hvis man ikke vil have, at børnene skal bruge penge i spillet, er det en god idé at gemme passwordet for køb, eller slå internettet fra på sin mobil/tablet, så barnet ikke kommer til at købe noget ved et uheld.

Desværre findes der også en hel del reklamer. De vises over hele skærmen før en bane begynder, og man skal så trykke på “x” oppe i højre hjørne for at gå videre til selve spillet. Hvis man vil slippe for reklamen, kan man betale 14 kr. eller købe en af tillægspakkerne, som koster 18 kr. eller mere.

Passer godt til børn fra 9 år

Den anbefalede aldersgrænse er 9 år, på grund af en lidt hård humor og gudens meget voldsomme lyst til at smadre ting. Men spillet opleves hverken stødende eller specielt upassende for børn, da historien og konceptet er så ligetil og uhøjtideligt, at det bare er sjovt. Vi vælger alligevel at anbefale spillet til børn fra 9 år, da yngre børn måske hellere skulle spille et lidt mindre voldeligt spil.

Spillet er også meget godt til unge og voksne, og det kan være sjovt for familien eller en gruppe venner at konkurrere om, hvem der kan tjene flest penge.

Konklusion

“Smashville” er et godt og gennemtænkt spil, som viser hvor meget talent, der findes i den danske spilbranche. Med kreativitet og humor har man skabt et flot spil med fin musik, god grafik og et nemt og engagerende koncept. Spillet er sjovt for både unge og gamle, og kan sagtens anbefales.

      

Platform: iOS (iPad, iPhone, iPod Touch)

Aldersmærkning: 9+

Pris: Gratis, men med mulighed for at købe ting inde i programmet.

Kategori: Spil

Udvikler: Funday Factory

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

      

           Anbefales af kidsandmedia dk

 

Del |

Tips en venn