Vilde Rolf

19.03.2013

Video Clip

Filmtrailer: Vilde Rolf

Video Clip

Antihelten Vilde Rolf vil gerne være helt og tager os med på en underholdende og spændende rejse i denne indholdsrige film fra computerspillenes verden. Sjov for børn og herlig nostalgi for de lidt ældre.

Handling

Filmen tager os med på indersiden af arkadespillene i en spillehald. Her lever spilfigurerne i sine roller side om side i deres respektive verdener. Det gælder om at udfylde sin opgave, respektere spillene, beholde sin popularitet og dermed også spillets berettigelse i spillehallen. Når spillehallen lukkes, kan spilfigurerne træde ud af sine spil og møde hinanden på Spillenes Centralstation.

Identitetskrise og 30-års jubilæum

I et af spillene i spillehallen gennemgår kæmpen Vilde Rolf en identitetskrise. Han er ked af at være skurken, som river bygninger i stykker og altid bliver slået ned, mens Felix er helten, der fikser det hele igen og modtager popularitet og jubel. Vilde Rolf opsøger endda samtaleterapi i gruppen “Anonyme Skurke”, uden at han har støtte til at gå væk fra sin rolle. Det hele kolliderer, da Rolfs spil har 30-års jubilæum, og Felix har inviteret til en stor jubilæumsfest i bygningen. Selv figurer fra Pac-Man er gæster, men Rolf er ikke inviteret. Ingen vil have en skurk med til fest. Vilde Rolf dukker alligevel op og balladen opstår. Det ender med, at Vilde Rolf modtager udfordringen: Hvis han kan få en medalje for en heltedåd, må han bo i luksus i den øverste etage i bygningen. Vilde Rolf er fast besluttet på at bevise sit værd.

Kamp og dilemma

Anledningen kommer, da Vilde Rolf hører om et nyt spil “Heroes Duty”, som bl.a. indeholder en medaljejagt. Han transformerer sig ind i dette meget actionfyldte skydespil, hvor han skal kæmpe mod en række alien-agtige kryb. På vej ud af spillet i et løbsk rumskib føres han fra voldsorgiet over i bogstaveligt talt sukkersøde omgivelser i racer-spillet “Sugar Rush”, hvor alt er lavet af slik. Vilde Rolf har ved et uheld taget en hurtigtvoksende virus med, som lurer i baggrunden og udgør en trussel for alle spillenes eksistens. Den standhaftige lille pige Vannellope dukker pludselig op på Vilde Rolfs færd. De har mulighed for at hjælpe hinanden med at opnå, hvad de hver især ønsker. Vilde Rolf stilles overfor umulige valg: Skal hans egoistiske ønske om at opnå heltestatus gå forud for at gøre det gode?

Vurdering

Disney mestrer kunsten at lave gode animationsfilm, og her gør de det igen. Filmen har et godt plot ved at gå ind i spillenes verden og vise, hvad der foregår, når spillehallen lukker, og figurerne lever deres eget liv. Nogle vil se en parallel til “Toy Story”-universet, hvor legetøjet bliver levende, når børnene ikke ser det. Det gør ikke filmen værre. Det er meget retro i spilreferencerne, som mange lidt ældre spillere vil nikke genkendende til, og nostalgien kommer tydeligt frem. Både “Bowser” og “Pac-Man”-spøgelset Clyde er fx med i gruppen af “Anonyme Skurke”.

Spillehalstraditioner er nok ikke så udprægede i Danmark - og slet ikke for børn, i forhold til det amerikanske publikum. Alligevel kan børn hurtigt forstå rammerne for historien.

Grafik fra de forskellige spil

Springene fra det ene spil til det andet giver mange sjove scener i filmen på flere måder. På den ene side kommer vi ind i helt forskellige verdener, og filmskaberne har virkelig brugt fantasien til at præsentere mange unikke landskaber i action og alvor. På den anden side repræsenterer de forskellige spil en historisk udvikling både i kvalitet og genre. I spillet om Felix er handlingen simpel og grafikken er pixeleret. Det giver en underholdende vinkel med de kantede bevægelser i spillet, og at én af figurerne herfra kommer hen til den udsøgte grafik, han oplever i actionspillet “Heroes Duty”. Men uanset om man er kendt med spiluniverset eller ej, vil filmens indhold være forståeligt, fangende og underholdende.

Budskab til børn

Filmen formidler også et vigtigt budskab til børn om at udfylde sin rolle i livet og få respekt og anerkendelse for den, man er. Man har en stor betydning, selvom man nogle gange føler sig mislykket. Det er vigtigt, at også mennesker omkring én værdsætter, den man er. Først der, kan man få det godt med sig selv.

Vilde Rolfs spil står til at bliver lukket ned, da Vilde Rolf forlader spillet. For det er ikke sjovt at spille et spil, hvis der ikke er noget Felix kan fikse. Vilde Rolfs fravær bliver dermed en øjenåbner for de andre figurer i spillet, idét de indser, at de er afhængige af Vilde Rolf for at tilværelsen skal have nogen mening. Da han så til sidst kommer tilbage, bliver han modtaget og behandlet som en helt - ikke for at have opnået heltestatus, men for at være den, han er.

Egnethed

Filmen er tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år. Den indeholder flere actionscener, som kan virke skræmmende på de yngste børn. Kampscenerne og de ækle kryb i “Heroes Duty”s verden vil nok opleves som lidt for uhyggelige for små børn, og aldersgrænsen er derfor berettiget. For børn fra 7 år er det spændende underholdning, men forældre bør være opmærksomme på, at nogle 7-årige sikkert vil sætte pris på at have en voksen hånd at holde i.

Konklusion

Vilde Rolf er en spændende og underholdende film, som byder på action og humor for både børn og voksne. Anbefales for hele familien, om man er gamer eller ej.

        

Intruktør: RIck Moore Skuespillere: John C. Reilly, Jack McBrayer, Jane Lynch Genre: Animation Biografpremiere: 8. februar 2013 Nationalitet: USA Sprog: Dansk tale Produktionsår: 2013 Spilletid: 1 t 47 min. Produktionsselskab: Walt Disney Animation Distribution: The Walk Disney Company Nordic Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Egnethed: Børn fra 7 år. Begrundelse: Denne film fra et spilunivers indeholder flere actionscener, som kan virke skræmmende på de yngste børn. Filmen får derfor 7-års grænsen.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales.

        
  Anbefales af kidsandmedia dk

 

Del |

Tips en venn