Ice Age 4: På gyngende grund

15.08.2012

Video Clip

Filmtrailer: Ice Age 4: Kontingenter på afveje

Video Clip

Ice Age-banden byder igen på spektakulær underholdning i dette actionfyldte drama, hvor kontinentale forandringer fører vores venner ud på havet og i kløerne på pirater.

Historie

Sammen med vennerne fra Ice Age har vi oplevet når isen kommer, når den smelter og dinosaurernes tidsalder. Scrats fanatiske nøjagtighed har altid været en udløsende faktor for en ny tids begyndelse. Denne gang får Scrats placering af sit agern jordens indre til at ryste. Jordskorpen revner og den kontinentale deling er en realitet. Tilværelsen vendes på hovedet for den spøjse trekløver: Sid, Manfred og Diego.

Udover de tre hovedpersoner har filmen også andre centrale karakterer. Sid får selskab af sin skøre gamle bedstemor, idét hun afleveres hos ham af en bande skrålende slægtninge, som bogstaveligt talt kommer sejlende ind i filmen. Først en glædelig overraskelse for Sid, men familien forsvinder igen ligeså hurtigt, som de er kommet. Noget der for seernes vedkommende er godt, fordi en hel film med denne form for familie kunne blive ret anstrengende.

Fersken, Manfred og Ellies datter har også en mere fremtrædende rolle. Hun er blevet en rigtig teenager med udforskertrang og blik for det andet køn. Nogen som giver teenageforældrene og særligt Manfred mange bekymringer. Manfred og Fersken har en ophedet diskussion, og hårde ord falder mellem dem - lige før de dramatiske forandringer sker og familien splittes. Fersken og Ellie står på fastlandet, mens Manfred og vennerne Diego og Sid - og bedstemoren som blind passager - havner på en isflage og tages med ud på havet. De kan ikke andet end at holde godt fast og følge med, mens de kæmper mod storm, uhyrer og ikke mindst pirater ledet af den brutale orangutangkaptajn Grum.

Vurdering

Eventyret er mest af alt en actionfyldt kamp om overlevelse. Filmen giver seerne dramatik og spænding i udsøgt 3D-animation. Dramatikken er samtidig fyldt med god humor. Sid er som altid lige herlig i sine udfoldelser med sin bekymringsløse og ukomplicerede fremtræden. Han udfører fx en latterlig dans i et forsøg på at kommunikere med en flok marsvin - og selvfølgelig lykkes det. På samme måde byder hans bedstemor på meget sjovt. Og sideanekdoterne med Scrats nøddejagt tilføjer filmen humor og charme.

Som parallel til at kontinenterne giver revner er der også nogle relationer, som udfordres. Både Fersken og Manfred plages af deres samtale lige inden de skiltes, og Manfreds højeste ønske er at komme hjemme og gøre det godt igen. Fersken har derudover en anden lektie at lære. Hun er småforelsket i mammutten Eathan, og for at gøre indtryk på ham er hun nær ved at svigte sin bedste ven. Han er imidlertid villig til at ofre alt for hende, og til sidst indser hun betydningen af ægte venskab. Det gennemgående tema i Ice Age-filmene har også netop været venskab, at være en del af flokken og stå sammen som en rigtig familie. På det punkt bringer 4‘eren ikke noget nyt. Her gælder det om at tage sig af hinanden i alle mulige situationer.

Egnethed

Filmen er efter Medierådet for Børn og Unges vurdering tilladt for alle. Alle de tre foregåenden Ice Age-film har haft 7+ som aldersgrænse, med begrundelse bla. i dramatiske kampe mellem dyr og nogle skræmmende scener. Også det at dyrene i filmene befinder sig i livsfare kan virke skræmmende på de mindste børn. Denne film er ikke mildere på de punkter. Her er det også svært at undgå at blive lidt forskrækket og skræmt i nogle scener, fx en stor og truende monsterkrabbe og langvarige dramatiske sekvenser, hvor dyrene trues på livet. På et biograflærred med 3D-effekt bliver alt også større og lyden højere, hvilket underbygger den dramatiske effekt. For de mindste kan det godt være lidt for skræmmende, og kidsandmedia dk vurderer, det er bedst at børnene er en 5-6 år før de tages med i biografen for at se filmen.

Konklusion

Børn vil elske dette fantastiske eventyr, og voksne vil også smile til filmen. På trods af, at den dybe og rørende historie mangler, vil Ice Age 4 alligevel levere god underholding og flotte animationer.

Instruktør: Steve Martino, Mark Thurmeier Skuespillere: Ellen Hillingsø, Thomas Mørk, Michael Carøe, Sarah-Sofie Boussnina, Kasper Leisner m.fl. Manuskript: Mike Reiss, Jason Fuchs, Michael Berg Genre: Animation, familiefilm, komedie Nationalitet: Amerikansk Produktionsselskab: Blue Sky Studios Spilletid: 1 t. 32 min. Produktionsår: 2012 Medierådet for Børn og Unges aldersgrænse: Tilladt for alle Egnethed: Familie Begrundelse: Filmen indeholde enkelte dramatiske scener. På trods af det vurderes filmen ikke til at være skadelig for børn under 7 år, da scenerne er relativt korte og filmen som helhed har en let og humoristisk tone.

Kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn