Iron Man 3

25.04.2013

Video Clip

Filmtrailer: Iron Man 3

Video Clip

“Iron Man”-serien er blandt de bedste superheltefilm de seneste år, og nu har producenterne gjort det igen. “Iron Man 3” er en actionfyldt og underholdende film, som kan anbefales til børn på 11 år og opefter.

Historie

Tony Stark, eller “Iron Man”, kæmper med eftervirkningerne af sine tidligere eventyr. Han har angstanfald og problemer med at holde forholdet til kæresten Pepper i gang. Tony begraver sig i arbejde og udvikler i samarbejde med den intelligente computer Jarvis en hel bunke sofistikerede “Iron Man”-robotter. Men til trods for at Tony kæmper med psyken, opfører han sig selvfølgelig som sit selvsikre, intelligente og karismatiske selv.

Den obligatoriske superskurk

Terroristen Mandarin står bag en række eksplosioner rundt om i verden, og da Tony sværger at hævne ofrene, starter en voldsom krig, som involverer både hans kollega oberst James Rhodes og den amerikanske præsident. Samtidig dukker videnskabsmanden Aldrich Killian op. Han er en gammel ven af Tony og Pepper og er på mærkværdig vis sluppet af med de fysiske skavanker, der har præget ham i fortiden.

Det viser sig, at Killian kan være nøglen til at finde terroristen, men det bliver ikke nemt for Tony at være retfærdighedens forkæmper, når han pludselig befinder sig på en bar mark i det iskolde Tennessee - med en ødelagt robotdragt og kun en dreng som hjælper.

Vurdering

“Iron Man 3” leverer nøjagtigt, hvad den lover - action, humor, voldsomme special effects og superstærke helte og skurke, som brager sammen. Det er ikke særligt originalt eller elegant, men alligevel hæver filmen sig højt over gennemsnittet af lignende film. Historien er godt bygget op omkring en følelsesmæssig meget kompleks karakter. Tonys forsøg på at finde sin identitet kommer til udtryk i en personlighed, der springer fra godhed til arrogance, hvilket er med til at give filmen dybde.

Det er også forfriskende, at filmen ikke tager sig selv alt for højtideligt. Balancen mellem humor og dramatik fungerer super godt, og valget af skuespillerne er strålende. De spændende og uforudsigelige karakterer løfter filmen og giver os gode overraskelser, som står tilbage som nogle af filmens højdepunkter.

Der er ikke meget andet at gøre, end at sætte sig godt til rette og nyde eventyret.

Egnethed

Filmen har fået 11-årsaldersgrænsen, og bør ikke ses af børn under aldersgrænsen pga. den endeløse række af voldsomme actionscener. Det kan også blive lidt for voldsomt for nogle 11-årige. For filmens hovedmålgruppe - teenagere og unge - er det super underholdning.

Konklusion

Det er ikke tit at efterfølgere til efterfølgere er særligt gode, men “Iron Man 3” er en hæderlig undtagelse.

Intruktør: Shane Black Genre: Action, Eventyr, Science Fiction Skuespillere: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Guy Pearce, Paul Bettany, Rebecca Hall, Ben Kingsley, Jon Favreau, Don Cheadle, James Badge Dale m.fl. Sprog: Engelsk med dansk tekst. Nationalitet: USA Spilletid: 2 timer og 10 min. Distribution: The Walt Disney Company ApS Produktionsår: 2013 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 11 år Begrundelse: Filmen har en gennemgående dramatisk stemning med mange voldscener, hvor hovedpersonen bl.a. kæmper mod mennesker med overnaturlige kræfter, som begynder at gløde. Således ser vi flere gange disse hvidglødende væsner eksplodere. Der er også mange krigslignende scener med voldsomme bombninger, eksplosioner og skyderier. I en længe sekvens slynges mennesker ud fra et fly og falder skrigende, men bliver dog reddet af vores superhelt. Da handlingen imidlertid udspiller sig i et urealistisk superhelte-univers, hvor hovedpersonen klarer sig uden at komme alvorligt til skade, og da filmen er præget af en vis overskudsagtig humor, vurderes det, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn