Final Fantasy XIII

14.09.2010

Gallery

I "Final Fantasy XIII" spiller du som den tidligere soldat Lightning. Hun forsøger at rede uskyldige mennesker fra at blive sendt til den farlige underverden "Pulse". På sin vej møder spilleren mange forskellige personer, nogen af disse får du mulighed for at spille, mens andre bare hjælper dig lidt på vej. Dog er hver enkelt person vigtig, og du bliver nødt til at bruge hver enkelt persons evner, for at kunne vinde i kamp og gennemføre din mission.

Kampscenerne er meget avancerede og spilleren bliver nødt til at tænke strategisk. Fx skal man vælge mellem flere forskellige angreb, forsvar og kampformationerne flere gange i de enkelte kampscener. Du bliver også nødt til at holde dine medhjælpere i live. Hvis en af dine medhjælpere dør i kamp, kan du vælge imellem at forsætte med en medhjælper mindre, eller tage en ny med dig. Hvis spillets hovedperson dør, taber du kampen og bliver nød til at starte forfra. Man har så mange forsøg som man selv ønsker.

Når du slås, ser du aldrig dine fjenders blod, og når de dør forsvinder de i en sort sky. For at kunne besejre stærkere fjender skal du opgradere din figur og medhjælperes evner. Dette gøres ved hjælp af "Crystalarium", som optjenes ved af vinde slåskampene. Du kan opgradere figurerens styrke, hastighed, magiske kunnen, helbred eller give dem helt nye evner. Spilleren kan vælge mellem flere hundrede evner, men man skal vælge med omhu, da ikke alle evner er tilgængelige til alle tider.

Dine medhjælpere er nøglepersoner i historiens udvikling og har alle deres egen personlighed og mål. De kan også give spilleren råd, hvis man er usikker på hvad man skal.

Spilleoplevelsen i "Final Fantasy XIII" er meget imponerende. Alt er meget godt lavet, men spillet er også meget svært. Historien er meget kompleks og bliver fortalt på en forvirrende måde. Du bliver også nød til at læse flere siders tekst for at kunne forstå plottet. Hvis man kun spiller hovedmissionen vil man kunne spille mindst 50 timer, og hvis man også spiller sidemissionerne stiger spilletiden drastisk.

Grafikken er helt utrolig flot, animationerne er imponerende og hvert eneste scenarie virker magisk og levende. Musikken i spillet er blandt det bedste spilmusik nogensinde lavet, og mesterværket i en lang og vellykket Final Fantasy serie.

Målgrupppe

Ligegyldig hvor godt "Final Fantasy XIII" er lavet, er det alt for svært og upassende som børnespil. Du har brug for veludviklede evner i logisk og strategisk tænkning. Spillet indeholder også en hel del vold. Selvom dine fjender forsvinder i en sky af røg, så er dette stadig fremstillet på en meget voldelig måde. Derudover møder man ofte store monstre eller befinder sig i skræmmende områder. Spillet indeholder også en smule grimt sprogbrug. Dog skal det siges at spillet ikke er blandt de mere brutale for genren, og det kan spilles af børn fra 16 år og ældre.

Sværhedgrad

3-16 år: Under aldersgrænsen
16+: Dette er et meget svært spil, men utroligt godt lavet, og ofte beskrevet som en drøm for rollespils entusiaster.

Aldersgruppe: Egnet for børn fra 16 år og ældre.
Platform: Playstation 3
PEGI: 16+, indeholder vold.

Del |

Tips en venn