Prince of Persia – The Sands of Time

22.09.2010

Gallery

Prins Dastan skal i denne actionfyldte, men noget almindelige, eventyrfilm redde det Persiske Imperium. kidsandmedia dk kan ikke anbefale filmen.

Handling

Computerspil serien "Prince of Persia" har haft stor succes, hvilket også er baggrunden for tilblivelsen af denne filmadaptation. Jake Gyllenhaal spiller den forældreløse Dastan, der på grund af sine evner og sit mod, bliver adopteret af den Persiske konge.

Sammen med kongens sønner, vokser Dastan op, og bliver en frygtløs kriger. Dastan er ofte hurtig til at melde sig frivilligt i kamp, hvor hans snedige sind, atletiske krop og gode kampfærdigheder oftest fører til en sikker sejr.

Efter et angreb på byen Alamut, som er regeret af den smukke prinsesse Tamina, opdager Dastan en trussel mod det Persiske imperium. Det viser sig, at en af kongens folk har opdaget en kniv i Alamut, der gør det muligt at skrue tiden tilbage. Forræderen har en snedig plan, i hvilken han vil gøre sig selv til konge, og derved ødelægge det storslåede imperium.

Skæbenen placerer dog kniven i Dastan's varetægt, og så er det hans og Prinsesse Tamina's opgave at sørge for, at kniven ikke falder i de forkerte hænder. De skal levere kniven tilbage til dens rette plads, og derved redde Persien fra ødelæggelse.

Kvalitet og tema

Meget få mennesker vil kede sig, når de ser "Prince of Persia". Filmen indeholder hurtigt klippede scener, gode computer genererede effekter og vel koreograferede kampscener. Filmen tilbyder derfor to timers, vel produceret, lettilgængelig underholdning.

Desværre har filmen én stor svaghed, som den deler med resten af Hollywood. Filmskaberne har nemlig ikke ydet mere end højst nødvendigt for at lave et acceptabelt produkt. Derfor kan filmen heller ikke byde på en kreativ historie, og dialogerne ligner mest noget fra andre film i samme genre. Ligeledes mangler karaktererne personlighed og dybde.

Det er derudover en mangel i filmen, at den mangler et klart budskab. Man kan, med lidt god vilje sige, at filmen igennem Dastan hylder værdier som mod og kamp for retfærdighed. Dog findes der meget få film, der ikke værdsætter disse værdier.

Egnethed

Filmen indeholder en hel del slåskampe, og nogle meget levende scener, der vil skræmme små børn. Men på den anden side bør filmen heller ikke ses af nogen ældre end 12 år.

Konklusion

Det er intet problem at se denne film, hvis man er over 12 år, og den vil helt sikkert more mange mennesker. Dette er dog ikke grund nok til at se filmen, og hvis du vil se en spændende action film, findes der bedre alternativer.

Denne film kan ikke anbefales

Fakta

Instruktør: Mike Newell
Genre: Action/Adventure
Sprog: Engelsk
Længde: 1 time og 56 min.
Produktions år: 2009

Medierådet for Børn og Unge har givet filmen aldersmærkningen 12+

Del |

Tips en venn