Robin Hood

22.09.2010

Gallery

Handling

Historien om, hvordan Robin Hood har stjålet fra de rige og givet til de fattige har fascineret generationer, og den er efterhånden fortalt på mange måder. Nu er der kommet en ny film om Robin Hood, hans trofaste følgesvende og den smukke Lady Marion. Denne gang handler historien dog om, hvordan Robin Hood blev fredløs.

Filmen begynder da Robin Longstrider har været i Richard Løvehjertes tjeneste i 10 år. På vej tilbage til England fra et fejlslagen korstog bliver kong Richard dog slået ihjel. Her begynder et kompliceret politisk spil mellem den nye og uerfarne konge, en række utilfredse baroner i nord England og en opportunistisk fransk konge.

Robin og hans følge kommer sikkert til England, og ender i byen Nottingham. Her møder de Lady Marion og sammen prøver de at forhindre grådige skatte indsamlere i at tage lokal samfundets penge og mad.
Men Robin får ikke lov til at hvile længe, da den interne uro i landet stiger. Landsbyer i nord bliver brændt af, en efter en, alt imens den franske hær forbereder sig på invasion. Her viser Robin sig at være nøglen til at samle en stærk engelsk hær, og gøre en ende på landets indre tumult.

Kvalitet og tema

Film holdet bag denne film kan bedst beskrives som et "dream-team", og instruktøren Ridley Scott(Gladiator) skuffer heller ikke denne gang. Fx er koreografien i kampscenerne og de mange stjerneskuespilleres præstationer en fryd for øjet, og af en meget høj kvalitet.

Filmen giver os også en ny vinkel på legenden om Robin Hood, og vi får større kendskab til Robins baggrund - hvordan han mødte sine følgesvende, og hvorfor han slog sig ned i Nottingham. Vi lærer en ærlig mand at kende, der kæmper for alles lige ret til naturen, uden en herskers undertrykkelse. Dette er positive værdier, som mange børn kan lære meget af. Derudover leverer filmen også indblik i det beskidte politiske spil tiden bar præg af.

"Robin Hood" vil højst sandsynligt aldrig blive samme klassiker som Gladiator. Størstedelen af karaktererne i filmen har stærke og vindende personligheder, men det tilføjer ikke en allerede kendt historie noget særligt. Der skal dog gøres opmærksom på, at dette ikke gør Robin Hood til en middelmådig film, den når bare aldrig et meget højt niveau.

Egnethed

Filmen indeholder en lang række, til tider brutale, action scener. Dette er da også grunden til 12 års anbefalingen, som i dette tilfælde er en meget god ide at følge!

Konklusion

For unge mennesker og voksne, der nyder intens action er "Robin Hood" en flot og meget underholdende film, der helt sikkert er værd at bruge tid på.

Fakta

Instruktør: Ridley Scott
Genre: Action
Sprog: Engelsk
Længde: 2 timer og 21 min.
Produktions år: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen 12+

kidsandmedia dk's vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn