The Last Song

22.09.2010

Gallery

Handling

Author Nicholas Sparks (The Notebook og A Walk to Remember) skriver alle sine romaner efter samme opskrift. Historien skal foregå i nærheden af en strand, den skal indeholde et usandsynligt romantisk forhold, en af personerne skal gøre op med fortidens dæmoner, og så skal en være dødeligt syg. Denne film er ikke anderledes. Ronnie Miller (Miley Cyrus) spiller en sur og indadvendt teenager, der tvinges til at tilbringe sommeren med sin fraskilte far. Hun gør oprør imod ham, og han er plaget af skyldfølelse på grund af de emotionelle sår han har givet Ronnie og hendes lillebror.

Det tager dog ikke lang tid før den gnavne pige bliver overraskende glad og munter, da hun møder den lokale Don Juan, Will. Tilfældigvis deler disse to en interesse for klassisk litteratur, redde havskildpadde æg og alt andet, der passer klicheenp om unge menneskers kærlighed i film. Forholdet mellem Ronnie og hendes far bliver da også bedre igennem filmen, og alt ånder fred og idyl. Men det er selvfølgelig for godt til at være sandt, og derfor er det vel kun naturligt at en  af hovedpersonerne bliver dødeligt syg.

Kvalitet og tema

Miley Cyrus har ved flere lejligheder sagt, at hun ønsker mere end en karriere som Hannah Montana. I denne film er hun til tider udmærket, og andre steder dårligere. Hun har det da heller ikke nemt, når man tager den noget kedelige og usammenhængende historie i betragtning. En film ved navn "The Last Song" skal have en fængende titelsang, hvilket da også leveres.

Desværre er sangen hurtigt glemt, og egentlig også ret kedelig. Ligesom det er irriterende at de noder Ronnie skriver i filmen, varierer fra dem hun umiddelbart derefter spiller. Derudover er den mandlige hovedperson, Will, mindst en halv meter højere end Ronnie, hvilket gør det svært at vise dem begge i billedet på samme tid. Det fungerer bare ikke særligt godt.

"The Last Song" bliver helt sikkert et hit blandt verdens teenagepiger. Den indeholder alle succeskriterierne for denne målgruppe. Den indeholder gråd, skænderier, glæder og sejre. Men publikum fortjener meget bedre end denne film.

Egnethed

Det er meget tydeligt, til hvem denne film er lavet. Der er ikke nogen upassende scener, ingen grimt sprog og Ronnie er egentlig en meget flink rebel. Filmen er tilladt for alle.

Konklusion

Det eneste forargende ved denne film er håndværket.

Fakta

Instruktør: Julie Anne Robinson
Genre: Drama
Sprog: Engelsk
Spilletid: 1 time og 48 min.
Produktionsår: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Del |

Tips en venn