Clash of the Titans

22.09.2010

Gallery

Handling

Det begynder med, at en fisker finder spædbarnet Perseus og opdrager ham som sit eget. Perseus vokser op, og bliver til en stærk ung mand, der dog er uvidende om, at han er Zeus' søn, guden der skabte mennesket.

Perseus lever et sorgfrit liv som fisker, men bliver hurtigt fanget i et skæbnesvangert spil. Indbyggerne i Argos er trætte af at blive straffet af guderne, og gør oprør ved at ødelægge en stor statue af Zeus. Sekunder senere dukker Hades, underverdenens gud op og dræber alle implicerede. Perseus' familie forsvinder i havet, og den unge mand efterlades alene i verden.

Argos indbyggere erklærer herefter krig mod guderne, og Perseus melder sig frivilligt til at lede kampene. Zeus der faktisk elsker menneskene, giver Hades frie tøjler til at genvinde ordenen fra tidligere. Desværre er Zeus uvidende om Hades hemmelige plan, der går ud på at vælte gudekongen Zeus af tronen og udslette Argos.

Perseus drager, sammen med en flok stolte krigere, af sted på en lang og farefuld rejse. Målet er at finde et våben, der kan overvinde det forfærdelige søuhyre Kraken, som Hades planlægger at ødelægge Argos med. På rejsen møder de vilde dæmoner, kæmpe scorpioner og den ondskabsfulde Medusa.

Zeus opdager efterhånden, at Hades har snydt ham, og tilbyder sin søn hjælp. Perseus afslår denne hjælp, da han selv ønsker at vælte gudernes tyranni, som et menneske og ikke som en gud. Men som truslen fra Hades vokser, indser Perseus, at han behøver den guddommelige kraft for at befri menneskeheden.

Kvalitet og tema

"Clash of the Titans" er en ambitiøs og spektakulær actionfilm, der passer godt til lave forventninger og et stort bæger popcorn. For dem der ønsker en god og troværdig historie, er dette et middelmådigt forsøg. Historien er skuffende middelmådig, og det er nogle gange svært at tage filmens karakterer seriøst. Både gudernes bolig, og krigernes miniskørter minder til tider mest om en dårlig b-film.

Derudover har filmen ikke et forståeligt budskab for børn. Det er tydeligt, at Perseus kæmper for at menneskeheden kan leve og dø for hinanden, og ikke for guderne. På denne måde distancerer han sig selv fra religion, og stoler ikke på guddommelige kræfter. Dette budskab går dog tabt i slutningen af filmen, hvor Perseus accepterer Zeus' hjælp, for at vinde sin egen og menneskenes frihed.

Man er på ingen måde i fare for at kede sig under filmen. Heltene møder så mange fjender, at man knap nok har tid til at trække vejret mellem kampene.

Egnethed

Selvom volden i denne film ikke er særligt realistisk, vil mange børn reagere negativt ved synet af voldsomme kampe med kæmpe scorpioner, en halshugning og et forsøg på at ofre et menneske til guderne. Man kan få mareridt af mindre. Filmen har fået mærket tilladt for 11 år, og vi anbefaler at ingen børn under 12 år ser den. Ligeledes anbefales det, at forældre overvejer, om de ønsker at deres teenagere ser denne film.

Konklusion

"Clash of the Titans" har uden tvivl en form for underholdningsværdi, men filmen er bestemt ikke noget særligt.

Fakta

Instruktør: Louis Leterrier
Genre: Action/ Adventure
Sprog: Engelsk
Længde: 1 time og 46 min.
Produktionsår: 2010

Medierådet for Børn og Unge har givet aldersmærkningen 11+

Del |

Tips en venn