Asphalt 8: Airborne (app)

14.01.2014

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

“Asphalt 8” er et sjovt og underholdende bilspil, som anbefales til børn fra 8 år.

Allerførst: Det er ikke et realistisk bilspil. Her kan man gøre vanvittige hop, drifte vildt og fyre den af med store mængder nitro. De forskellige tricks har ingen reelle konsekvenser, men det spiller ingen rolle. “Asphalt 8” er nemlig et sjovt og godt spil. Her kan man teste sig selv på forskellige baner i alle verdenshjørner - fra kolde Island til junglen i Fransk Guinea, eller gaderne i London og ørkenen i Nevada. Samtidig kan man teste sig selv på forskellige typer race, fx klassisk “første mand over stregen”, crash-konkurrence eller eliminering af den sidste kører, til der kun er én bil tilbage.

Nemt at lære, svært at mestre

Når man åbner spillet første gang, kan man få en kort introduktion til styringen, og der kommer også tips undervejs i spillet. Det hele er meget simpelt: Man styrer ved at tippe skærmen på mobilen eller tablet’en, og så kan man bremse, drifte eller øge farten med nitro ved at trykke på skærmen på forskellige måder. Man kan også tilpasse følsomheden til styringen, så man selv kan vælge en passende indstilling.

Selv om styringen er simpel, tager det tid at mestre spillet. Man skal køre mange løb, før man rigtigt lærer timing af drift og nitro, og ikke mindst skal man lære at finde genvejene og stederne med mere nitro til at komme først over stregen.

Mange måder at spille på

Hoveddelen af spillet består af et karrieremode. Her åbner man forskellige baner og typer af race efterhånden som man tjener credit og stjerner. Man kan også spille mod andre online eller spille enkeltstående løb mod venner trådløst eller spille mod computerstyrede biler.

Man tjener credit ved at gøre det godt i løb og udføre forskellige tricks. Credit kan man bagefter bruge til at købe nye biler eller opgradere dem, man allerede har. I karrieremode kræves det, at man køber nye biler og opnår visse mål for at nye baner og løb åbnes.

Der er også andre muligheder. “Ghost” indebærer f.eks. at man kan gemme et løb, så man selv eller en ven senere kan køre mod en spøgelsesbil og dermed prøve at forbedre omgangstiden. Lydsporet er for øvrigt super godt og giver spillet en energi, der øger engagementet og spillerglæden.

Vær opmærksom på økonomi

“Asphalt 8: Airborne” koster kun 6 kr., men læg mærke til, at der er mulighed for in game-køb. Man kan købe credit, så man hurtigt kan skaffe sig nye biler og opgradere bilerne - eller evt. åbne en ny sæson.

Brug af rigtige penge kan være fristende, men det er strengt taget ikke nødvendigt. Når man får styr på løbene, tjener man hurtigt credit nok til at opgradere bilerne. Det er kun, hvis man vil have alle de dyreste biler, f.eks. en Königsegg til 375.000 credit, at man skal finde rigtige penge frem - og flere hundrede kr.! Men igen, det er der ingen grund til at gøre, det er meget sjovere og mere tilfredsstillende at spille sig op fra bunden end at købe sig til succes.

Egnethed

Menuen er fyldt med opfordringer til at dele præstationerne på sociale medier og tilbud om at købe pakker med biler og credit. Før børn slippes løs med spillet, er det derfor vigtigt, at de har et fornuftigt forhold til penge og sociale medier (Husk, at Facebook har en aldersgrænse på 13 år). Spillet er heller ikke tilgængeligt på dansk, så man skal kunne lidt engelsk for at forstå teksten.

Men hvis man har klare aftaler, eller spiller uden internet, er det et super godt spil til børn fra 8 år. “Asphalt 8: Airborne” er engagerende, giver god succesfornemmelse og er usædvanligt sjovt at spille.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 8 år.

Platform: iOS, Android

Aldersmærkning: 4+

Pris: 6 kr., med mulighed for in game-køb

Kategori: Spil

Udvikler: Gameloft

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn