Babynøgenbilleder er guf for pædofile

09.07.2013

Gitte Jakobsen fra Red Barnet advarer mod at lægge nøgenbilleder af din baby på Facebook. De kan blive brugt i pædofile sammenhænge. kidsandmedia dk giver et par råd med på vejen.

Kilde: mja.dk

(Billede: Ivette Ferrero)

Knap har mødre født, før de med deres smartphone deler lykkelige opdateringer og bedårende baby-billeder med omverdenen via Facebook.

Men der er god grund til lige at stoppe op og tænke sig om:

»Hvis de bare vidste, hvad de billeder kan blive misbrugt til,« siger Gitte Jakobsen, rådgiver i Red Barnets hotline mod børnepornografi, til metroxpress.

Hver uge modtager Red Barnet anmeldelser om uskyldige baby-billeder, der bliver udnyttet groft af pædofile, der kopierer billederne fra de sociale medier.

»Vi ser desværre, at de søde og uskyldige billeder af nøgne nyfødte har en værdi i en pædofil sammenhæng, hvor der på andre billeder sker seksuelle overgreb på børn,« fortæller Gitte Jakobsen til metroxpress.

»Og jeg kan ikke udelukke, at også danske børn indgår på billederne,« siger hun og opfordrer danske forældre til at være mere varsomme med at lægge billeder af nøgne spædbørn på sociale medier. Red Barnet anbefaler også, at forældre, som ønsker at lægge baby-billeder på sociale netværk, sørger for, at lukke profilerne, så fremmede ikke får adgang.

»Undlad under alle omstændigheder at vise barnets kønsdele og numse. Læg f.eks. et tæppe over,« råder Gitte Jakobsen.

kidsandmedia dk støtter op

Selvom det kan være fristende at vise hele verden sit dejlige barn, må man tænke på, at ens publikum er en meget broget flok. kidsadmedia dk opfordrer dig derfor til altid at sørge for at beskytte private billeder. Det kan du enten gøre ved at gøre din profil på Facebook lukket, så det kun er dine venner, der kan se billederne. Du kan også lave private lukkede sider, hvor du kun sender link til familie og venner, som skal se familiebillederne. Og så brug selvfølgelig altid din sunde fornuft, før du lægger et billede ud på nettet.

Del |

Tips en venn