Big Hero 6

13.02.2015

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

“Big Hero 6” er en meget underholdende og charmerende film, som vi tror, rigtig mange bliver begejstret for. Det er dog ikke Disneys bedste produktion.

 kidsandmedia dk’s vurdering: OK

Amerikansk animationsfilm

Aldersgrænse: 7 år

 “Big Hero 6” er en yderst velproduceret film med høj underholdningsværdi og flot animation. Men vi synes ikke blandingen af drama og superheltefilm er lykkedes.

 Handling

Hiro er en supersmart 14-årig, som kan lave de mest utrolige robotter. Men da der sker en ulykke, lider han store personlige tab og søger trøst hos robotten Baymax.

Superskurk truer

Et venskab udvikler sig mellem drengen og den charmerende ballon-robot, men faren lurer. En superskurk har fået fat i én af Hiros opfindelser, og skaber kaos og frygt i byen. Heldigvis er Hiro og Baymax ikke alene. De får hurtigt hjælp af deres venner, nogle supersmarte nørder, som kan bruge højteknologiske opfindelser til at blive superhelte.

 Vurdering

“Big Hero 6” har alle de rigtige ingredienser for at blive en biografsucces, og det er den også blevet. Med action, humor og et rørende budskab er det svært ikke at lade sig underholde og bevæge af historien. Det er Baymax, som stjæler rampelyset, den underfundige robot, som bare vil hjælpe dem, som lider - og som lærer karate for at kunne sparke røv.

 

For mange genrer

Alligevel er vi ikke 100% begejstrede. I begyndelsen præsenterer filmen smart teknologi, og tager en dramatisk drejning. Så bliver det et godt venskab mellem et mennesker og sin robot, før det hele bliver en superheltefilm - som igen skifter mellem at være en parodi og ren fart og spænding. Filmen virker ikke til at vide, hvad den vil. Vi kunne godt tænke os en strammere genre.

 Svære og vigtige temaer

Filmskaberne er inde på svære temaer, når de tage sorg og hævn op i forskellige parallelle karakterer. Samtidig viser forholdet mellem Hiro og Baymax, hvad det kræver for at komme igennem personlige kriser. Potentialet i filmen for at komme igennem med et solidt budskab er stort, og så er dumt at det forstyrres af fjollede vitser, selvom det er sjovt. Lidt mere fokus på forholdet mellem karaktererne, og lidt mindre fokus på alt det med superheltene. Så kunne filmen blive langt bedre.

 

Stor underholdningsværdi

Vi tror ikke, børn og unge vil gå ret meget op i vores indvendinger. Underholdnings- og charmefaktoren er som nævnt meget højt, og der vil nok også snart dukke en Baymax-figur op i de mange hjem.

 

Egnethed

“Big Hero 6” passer rigtig godt til børn fra syv år. Der er nogle scener med en superskurk, som kan være meget dramatiske for de yngste. Med en voksen ved siden af i biografen, skal det dog nok gå. Filmen passer også godt til teenagere og ældre børn.

 

Intruktør: Don Hall og Chris Williams Genre: Action/Animation/Komedie/Familiefilm Sprog: danske stemmer Nationalitet: USA Produktionsselskab: Walt Disney Animation Studios Spilletid: 1t 48 min. Distribution: The Walt Disney Company Nordic Produktionsår: 2015 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 7 år

Del |

Tips en venn