Call of Duty: Advanced Warfare

16.01.2015

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

Årets Call of Duty-spil sætter handlingen nogle årtier frem i tiden, og er god nok til at holde seriens standard med et intenst tempo og hyppig vold. Spillet er ikke egnet for børn og unge under 18 år.

kidsandmedia dk’s vurdering: Spillet har 18-års aldersgrænse, og den bør overholdes.

Action

Playstation 4, Playstation 3, Xbox One, Xbox 360, Windows

Spillet foregår i fremtiden, omkring år 2050, teknologien har bragt nye muligheder til at slå fjenden ned. Spilleren får militærtræning i Atlas, et højteknologisk privat selskab, som tilbyder militære tjenester til lande verden over. Atlas får til opgave at bekæmpe terrororganisationen KVA, som ved terrorhandlinger vil frigøre verden fra at blive slaver under teknologien. Men krigen slutter ikke her. Præsidenten - i skikkelse af Kevin Spacey - har nemlig andre planer.

Voksen historie og nye våben

Kampagne-mode er en voksen historie, som skildrer, hvordan et menneske, en stormagt, kan tage en skræmmende vending og blive korrupt. Som soldat vil spilleren komme med på forskellige opgaver med forskellige formål. Der er nye typer granater, våben, droner, exo-dragter og boostere i dette spil. Hovedsageligt går spillet ud på med forskellige våben at bekæmpe fjender og bevæge sig hurtigt frem mod forskellige mål. I en opgave, skal man snige sig forbi en del vagter, ellers er der forskellige korte sekvenser med båd, fly og bil undervejs i spillet. I forhold til tidligere spil i serien holder udviklerne standarden og supplerer med noget nyt ved at foregå i fremtiden.

Mere intenst

Det handler om at bevæge sig frem og ramme rigtigt. Nyt i forhold til tidligere spil er exo-boosten noget, som øger spillets tempo og gør det hele mere intenst.

Spillet underholder i mange timer

Man kan regne med, at der kommer nye spil i Call og Duty-serien hvert år. Serien har længe haft en stor fanskare og har solgt 190 mio. spil indtil nu. Mange køber Call of Duty hovedsageligt for multiplayer-funktionen, hvor kampagne-delen betragtes som en introduktion til de mange timer med multiplayer-mode. Online eller lokalt kan venner samles for at spille sammen. Det giver en god følelse at mestre spillet, og timerne med spillet bliver nemt til mange.

Egnethed

Hvorfor spiller mange børn Call of Duty? Skydespillet er fyldt med indtryk og er meget intenst og giver adrenalin og lykkefølelse, når man rammer rigtigt. Drenges fascination for militæret, specielt det amerikanske militær og machoidealet er noget, mange drenge ser op til. Den futuristiske setting med nye typer af granater, våben, droner, exo-dragter og exo-boost er ganske enkelt sejt.

Mange mord - også på civile

Efter den seks timer lange kampagnedel har man rundt regnet dræbt 1000 mennesker. Man kan også skyde civile.

Eksempler på problematiske scener:

En scene med en afhugget arm.

På et tidspunkt i historien ser man mennesker i undertøj hængende i vakuumposer i menneskestørrelse.

Online-spillet kan være hektisk og skræmmende.

Selv om spillet foregår i fremtiden, tilnærmer verdenssituationen og grafikken sig noget, som ikke er langt fra virkeligheden idag.

Helt uegnet for børn

Kombinationen af ekstrem og hyppig vold, samt intenst tempo gør spillet helt uegnet for børn.

 PEGI: Ekstrem vold

PEGI: Indholdet i spillet er kun egnet for personer over 18 år.

Indeholder: ekstrem vold, flere motivløse mord, vold mod forsvarsløse mennesker, grimt sprog.

Spillet give mulighed for online kommunikation.

Sværhedsgrad

3-18 år: Under aldersgrænsen

PEGI: 18, Vold, Grimt sprog, Online

Sprog: Engelsk tekst og tale

Udvikler: Sledgehammer Games

Udgiver: Activision

Del |

Tips en venn