Der kommer løbende nye spilmuligheder, såvel konsoller, betjeninger og spil. Meget foregår på engelsk. Ofte går børn i gang uden at kunne sproget.
 

Medierådets guide til børns digitale liv

”Der er så meget forældre ikke forstår” er overskriften på Medierådets guide til børns digitale liv. Guiden henvender sig til forældre med 7-12 årige børn og den giver svar på, hvad man som forældre skal vide når børn går online.

more

Bør man være forsigtig med at lade børn se 3D?

Forskningen har ikke et klart svar på om 3D-sening kan skade børns syn. Eksperter siger at der er ingen grund til bekymring, men opfordrer forældre til at være bevidste om børnenes 3D-sening.

more

Forældreguide om computerspil til børn og unge

En kampagne vejleder forældre til børn og unge som spiller computerspil. Kampagnen informerer om genre, aldersmærkning og hjælper til med forældreindstillinger af spilkonsoller, smartphones og tablets.

more

Læge bruger begrænsning af medieforbrug mod børns overvægt!

Den danske læge Jens Christian Holm bruger konkrete begrænsning af tidsbrug, i behandling af børn med overvægt.

more

Google gør betaling i apps tryggere for børn

Efter krav fra Forbrugerombudsmanden og andre europæiske tilsynsmyndigheder fjerner Google ”gratis”-mærkningen af apps som kan downloades uden betaling, men som sælger forskellige tjenester inde i appen.

more

Du attraktive virtuelle verden

Flere børn og unge oplever den virtuelle verden som mere attraktiv end den virkelige. Computerspil giver en følelse af kontrol, og de sociale mediers drypvise opdateringer drager konstant opmærksomheden. Eksperter og rådgivere opfordrer forældre til at søge viden og være tætte på deres børn.

more

Knack

Menneskeheden må ty til en noget anderledes helt, da slemme trolde og monstre invaderer menneskenes planet med kraftige kampvogne. Spillet lander lidt mellem to stole - det passer bedst til børn under 12 år, alligevel har voldsscenerne ført til, at den anbefalede aldersgrænse er netop 12 år.

more

Diskussion om PEGI-mærkningen

Den europæiske aldersklassificering af computerspil PEGI kritiseres af Jakob Stegelmann - vært på DR's anmelderprogram Troldspejlet. Formanden for Medierådet forstår kritikken, men bakker systemet op, og Dirk Bosmans, der er pressechef for PEGI, forklarer baggrunden og ideen med systemet. 

more

Spil er sociale medier og omvendt

Spil er sociale medier - og omvendt. I hvert fald for de 7-12-årige. Det viser en undersøgelse foretaget af Medierådet for Børn og Unge og DR Medier.

more

Computerspil er ikke så tosset

Nye undersøgelser viser at børn lærer en masse af computerspil. Læs mere her.

more

Lad ikke børn og unge spille dette

I sidste uge lancherede Grand Theft Auto V til Xbox One og PlayStation 4. Selv om spilanmelderne giver mange stjerner er de tydelige med følgende: Dette spil er ikke for børn. – Det er vigtigt at forældre forstår dette, og ikke lader sig overtale af egne børn som siger at ”alle vennerne spiller det”, siger Barnevakten. (kidsandmedia.dk i Norge Red.)

more

Ungdomsliv.dk

Ungdomsliv er en ny rådgivning og terapi til unge og forældre.

more

lege-apps.dk

En ny portal til apps til børns læring, leg, spil og fællesskab

more

Forældre vil give deres børn gode medieoplevelser

Det viser en miniundersøgelse, som kidsandmedia dk har foretaget her på hjemmesiden. Tallene viser en tendens, fortæller Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Familiemagasinet ser på digitalisering i skolen

iPads og andre digitale medier giver nye måder at undervise på. Elevernes egne kompetencer kommer i spil. Men desværre betyder digitale medier også ”grænseløs” mobning. Det dokumenterer Familiemagasinet, der netop er udkommet. Læs mere her.

more

Medfører voldelige computerspil voldelig adfærd?

CBS News havde problematikken oppe d. 25. februar 2013: Afføder computerspil voldelig adfærd? Flere fagfolk var samlet og diskuterede spørgsmålet. Se udsnit af programmet her.

more

Spørg om spil

Hjemmesiden Spørg om spil er lanceret til hjælp for forældre og andre voksne, der arbejder med børn og unge. Her kan du stille alle mulige spørgsmål om computerspil og læse svar på de spørgsmål, der allerede er stillet. Læs mere her.

more

Stig Rossen i front for tryg brug af medier

Familiemagasinet er på gaden med Stig Rossen i front.

more

Ny tablet udviklet specielt til børn

Kurio er et svar på en børnetablet, der både er mere holdbar og som koster mindre, end de tablets, der primært er udviklet til voksne.Læs mere her.

more

Sexchat på Habbo Hotel har medført lukning af chatten

Efter rapporter om ”eksplicitte seksuelle samtaler” fundet sted på Habbo Hotel, har en af de største investorer trukket sig. kidsandmedia dk er røstet over den ringe kontrol på Habbo Hotel, som er et socialt netsted for børn og unge. Læs mere her.

more

Facebook blev vejen til fysisk træning

Sociale medier kan også få nogle op af sofaen og ud i detvirkelige liv. Det har Frederik Machholdt erfaret sig, da han en dag fik nok afcomputerspil og fandt motivation til at dyrke motion med JRF-metoden.  Se det inspirerende klip fra TV2s 19.00-nyheder mandag d.27. februar 2012

more

Ny klinik for behandling af spilleafhængighed

Kilde: Politiken.dk d. 29.02.2012 kl. 12.01 To psykologer åbner nu en ny klinik for spilleafhængig i København – klinikken Checkpoint Therapy. De to psykologer, Johan Eklund og Ask Rasmussen mener, at der mangler hjælp for børn og voksne, der er afhængige af onlinespil. Læs artiklen fra Politiken her.

more

Julegave idéer fra kidsandmedia

Har du tænkt dig at give film eller spil i julegave til dine børn eller børnebørn? kidsandmedia dk guider dig til gode produkter

more

Spil forældre til teenagere bør kende

Skydning, ekstrem vold og vanvittige blodbad. Er det blevet hverdagskost for mange børn og unge? Læs om 4 store spil titler, som ikke kan anbefales til børn.

more

Epic Mickey fortsat

Herfra starter eventyret i verden og i Wasteland.De mange baner er ganske store og detaljerede, og de er proppet med referencer til ikke bare Disneys film og universer, men også forlystelser i Disneyland og andre elementer herfra.

more

Spil og lær

Det hedder spilbaseret læring eller edutainment. Det betyder, at man blander læring og underholdning sammen. Det nye er, ikke kun at bruge spil, der er produceret til læring, men at bruge kommercielle spil til læring.

more

Hurtigere og mere præcis af at spille actionspil

En amerikansk undersøgelse viser, at børn og unges hjerne bliver mere skarp og hurtig af at spille actionspil

more

Spil med empati

Hvis man kan blive mere aggressiv af at spille voldelige spil kan man måske også bive mere medfølende af at spille spil, der belønner sympatiske handlinger.

more

Nye spil til Xbox 360

Microsoft har kastet sig ind i kampen om bevægelseskontrollerede spil. I november kommer Kinect til Xbox 360. Derudover satses der på spil til mobilen. September 2010.

more

Sikkerhed på konsoller

Mange børn spiller voksenspil med voldeligt indhold. Børn kan købe dem i de fleste butikker. Det er forældrenes ansvar at forhindre det. Spillekonsollerne kan dog indstilles til at blokere disse spil.

more

Alligevel ikke talebaner for sjov!

I uge 41 2010udkommer en ny version af krigsspillet Medal of Honor. Et populært krigsspil, som skulle kunne "lege" Taleban-kriger og skyde NATO-soldater. Men det er nu fjernet i sidste øjeblik.

more

Der er store penge i spil

Hver 4. amerikanske dollar, der bruges på underholdning i Nordamerika går til spil. Spil er ikke mere for nørder i kælderen.

more

Forældre tror på voldsspil

Af 759 adspurgte norske forældre mener 69 %, at voldelige computerspil påvirker spilleren til voldelig adfærd. Det viser en ny undersøgelse hos Mediebruger organisationen Barnevakten.

more

At spille på nettet

Mange spil kan spilles online på pc eller spillekonsol med internetforbindelse. Online spiludbydere med PEGI online mærket har forpligtet sig til beskyttelse af de mindste mod uegnet indhold.

more

Hjælp til teknologimisbrugere

Et stigende antal unge tilbringer meget lang tid hver dag med at spille computerspil eller bruge sociale websites. En behandling med sigte på teenagere, der bruger timer om dagen online er blevet lanceret på Capio Nightingale Hospital i London.

more

Vold i spil påvirker adfærd

Ny international undersøgelse påviser sammenhæng mellem voldelige computerspil og voldelig adfærd. Spilbranchens aldersmærker skal tages alvorligt.

more