Ligesom med andre medier er alt omkring computerspil ikke velegnet til børn på alle tider. Det er en god idé at tale med andre voksne om, hvordan man kan lave egne regler for spil i hjemmet.
 

Giv børnene gode spiloplevelser

Børn og unge kan have stor glæde af at spille spil. Der findes mange flotte spil som både underholder og kan fremme indlæring. Giv børnene de bedste spil, planlæg gode spiloplevelser og vov at sætte grænser!

more

Du attraktive virtuelle verden

Flere børn og unge oplever den virtuelle verden som mere attraktiv end den virkelige. Computerspil giver en følelse af kontrol, og de sociale mediers drypvise opdateringer drager konstant opmærksomheden. Eksperter og rådgivere opfordrer forældre til at søge viden og være tætte på deres børn.

more

Spørgsmål til dialog

Spørgsmål til dialog mellem forældre eller til egen overvejelse fra Det Kriminalpræventive Råd.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Hvordan forebygge problemer ved gaming?

Nutidens forældre har fået en ny forældreopgave. De bør følge med i, hvad deres børn spiller og hvor meget de spiller. De skal håndhæve aldersgrænserne og sætte rammer for barnets brug af spil. Læs mere her.

more

Forældre ser stort på aldersgrænser

Vold, sex og bandeord kan gøre, at en film eller et computerspil er uegnet for børn. Alle film og spil har en aldersangivelse på æsken, men den ser flere forældre stort på.

more

Råd og fakta om computerspil

Medierne har fokus på dem. Vi hører om, hvordan computerspil giver gode familieoplevelser, er sociale og sjove aktiviteter blandt børn og unge men også kan tage overhånd i hverdagen. Vi har samlet en række informationer, som giver indsigt i computerspillernes univers.

more

Spil forældre til teenagere bør kende

Skydning, ekstrem vold og vanvittige blodbad. Er det blevet hverdagskost for mange børn og unge? Læs om 4 store spil titler, som ikke kan anbefales til børn.

more

Spil med empati

Hvis man kan blive mere aggressiv af at spille voldelige spil kan man måske også bive mere medfølende af at spille spil, der belønner sympatiske handlinger.

more

Samtaler med børn om computerspil

Det bedste vi kan give vores større børn er at guide dem til at blive bevidste mediebrugere. Her er eksempler på emner til samtale med børn om computerspil.

more

Emner om brug af computerspil

Denne artikel viser eksempler på situationer, som de fleste forældre til computerspillende børn kommer til at opleve. Eksemplerne er gode indgangsvinkler til en snak med andre forældre om at finde måder at støtte, inspirere og sætte grænser for sine børn.

more