Computerspil har udviklet sig fra det oprindelige helt simple "Pacman" i 50'erne til de meget avancerede online multiplayerspil. Spillene findes i utallige genre og er nu en fuldt accepteret del af vores kultur.
 

Computerspil er ikke så tosset

Nye undersøgelser viser at børn lærer en masse af computerspil. Læs mere her.

more

Er vold i computerspil skadeligt?

Forskning af vold i computerspil har ikke nogle tydelige konklusioner – der er derfor stadig tvivl, om vold i computerspil er skadeligt eller ej.

more

Digitale medier gør indtog i daginstitutionerne

En undersøgelse blandt 487 daginstitutioner viser, at i syv ud af ti daginstitutioner har børnene adgang til computer, iPad eller lignende. "Der er kommet en helt anden tilgang til leg og læring med medierne", fortæller Maja Schurmann, projektleder i kidsandmedia dk.

more

Forældre vil give deres børn gode medieoplevelser

Det viser en miniundersøgelse, som kidsandmedia dk har foretaget her på hjemmesiden. Tallene viser en tendens, fortæller Maja Schurmann, projektleder for kidsandmedia dk.

more

Medfører voldelige computerspil voldelig adfærd?

CBS News havde problematikken oppe d. 25. februar 2013: Afføder computerspil voldelig adfærd? Flere fagfolk var samlet og diskuterede spørgsmålet. Se udsnit af programmet her.

more

Stig Rossen i front for tryg brug af medier

Familiemagasinet er på gaden med Stig Rossen i front.

more

Forældre ser stort på aldersgrænser

Vold, sex og bandeord kan gøre, at en film eller et computerspil er uegnet for børn. Alle film og spil har en aldersangivelse på æsken, men den ser flere forældre stort på.

more

Afhængig af spil

En stor undersøgelse af det norske forskningsinstitut NOVA i 2010 viser, at mange børn spiller voksen spil og er i fare for at blive afhængige.

more

Manga er japansk

Manga er oprindeligt en japansk tegneserie stil, som er kendetegnet ved bl.a. store øjne, særlige streger, som viser sindstilstand mm. Manga er kommet til vesten som et koncept, der findes i tv, film, spil, kort, legetøj osv.

more

Hurtigere og mere præcis af at spille actionspil

En amerikansk undersøgelse viser, at børn og unges hjerne bliver mere skarp og hurtig af at spille actionspil

more

Spil med empati

Hvis man kan blive mere aggressiv af at spille voldelige spil kan man måske også bive mere medfølende af at spille spil, der belønner sympatiske handlinger.

more

Forældre tror på voldsspil

Af 759 adspurgte norske forældre mener 69 %, at voldelige computerspil påvirker spilleren til voldelig adfærd. Det viser en ny undersøgelse hos Mediebruger organisationen Barnevakten.

more

Vold i spil påvirker adfærd

Ny international undersøgelse påviser sammenhæng mellem voldelige computerspil og voldelig adfærd. Spilbranchens aldersmærker skal tages alvorligt.

more