Cykelmyggen og Minibillen

19.06.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

Tags

TV og film

”Cykelmyggen og Minibillen” er en fortsættelse af ”Cykelmyggen og Dansemyggen” fra 2007. Egon, Dagmar og Minibillen tager nok engang på eventyr i skovbunden. Resultatet er en dansk tegnefilm der vil vække begejstring hos de mindste.

Et hyggeligt univers

Med sang og musik møder vi Egon, Dagmar, Miranda og Minibillen, på vej gennem skovbunden, for at optræde med et omrejsende cirkus. Efter et uheld under dansemyggen Dagmars linedans, og en del drillerier fra cirkusprinsses Miranda, stikker Minibillen af ind i skoven. Da Minibillen støder på en ”farlig” røverbande, anført af skarnbassen Basse, starter eventyret for alvor. Efter at være indblandet i honning- og cykeltyverier og møde en farlig edderkop bliver Minibillen genforenet med sine venner.

Gammeldags dansk tegnefilm – på den fede måde

Nok engang er det Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller der har skrevet og instrueret historien om cykelmyggen. De to herrer har tidligerer stået bag ”Cirkeline”, ”Jungledyret Hugo” og ”Bennys Badekar”. Sidstnævnte vil mange forældrene sikkert kunne huske fra deres egen barndom. Og der er mange elementer i ”Cykelmyggen og Minibillen” som minder om ”Bennys Badekar” og ”Cirkeline”. Filmen er en gammeldags 2D tegnefilm der mest af alt minder om en animeret børnetegning, hvor farve, fantasifuldhed og stemning kommer før realisme og moderne effekter.

En musikalsk film

En af de elementer der gør ”Cykelmyggen og Minibillen” seværdig er uden tvivl musikken. Stemningsmusikken understøtte filmens handling på en opfindsom måde, der ligger langt fra de traditionelle strygerarrangement vi efterhånden kender alt for godt. Når karaktererne af og til bryder ud i sang, har disse en tilpas længde og indeholder gode melodier. Endvidere bliver sangene understøttet visuelt af et ”finurligt” orkester der dukker op og spiller med.

Der skal være plads til os alle

Selvom karaktererne i filmen er en broget flok, med både glade, sure, snobbede, drillende og fjollede individer, lever de stadig sammen i harmoni. Det lykkedes endda Egon, Minibillen og de andre venner, at overtale den ”farlige” røverbande til ikke at være røvere. Med voksne øjne forekommer historiens drama måske naivt og letkøbt, men den underliggende morale, der handler om dialog, kan alle have brug for at få gentaget.

Egnethed

”Cykelmyggen og Minibillen” er bedst egnet til de mindste børn. Karaktererne er hyggelige og sjove (selv de ”farlige” røvere) samtidig med at historien foregår i et tempo hvor alle kan være med. De lidt større børn (og voksne) vil være mest optaget af filmens visuelle og auditive stil. Enten vil man irritere sig over det ”sjuskede” udtryk og opleve filmen som gammeldags eller også vil man se det farvestrålende og skæve univers som et dejligt og fantasifuldt alternativ til Disney og Pixars 3D universer.

Fakta om filmen

Instruktør: Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller. Genre: Tegnefilm, dansk børnefilm. Skuespillere: Jacob Alwan Salling, Mona Alenius Kaniewski, Fabian von Harlang m. fl. Sprog: Dansk . Nationalitet: Dansk. Spilletid: 1 time og 16 minutter. Produktion: Nordisk Film/Dansk Tegnefilm. Distribution: Nordisk Film. Produktionsår: 2014. Medierådet for børn og unges aldersgrænse: Tilladt for alle.

Se medierådets afgørelse

Kidsandmedia dk's vurdering: anbefales
Anbefales af kidsandmdia dk
Del |

Tips en venn