Den lille hindbærsnitte (app)

03.09.2013

Video Clip

Apptrailer

Video Clip

Gallery

Billedgalleri

Play

Denne interaktive børnebog sprudler af fortællerglæde og udnytter tablettens muligheder til at skabe et flot eventyr for de mindste.

Historien

Bagermester Bo er frygtelig ked af det. Han har spildt mælk på opskriften til rosinboller, og han kan ikke huske, hvad han skal blande i dejen. Bagermester Bo tør ikke åbne butikken uden rosinboller, for så vil kunderne jo tro, han er den dårligste bager i verden.

Heldigvis bor Den Lille Hindbærsnitte og alle kagevennerne i Bagermester Bos bageri. Denne sjove flok består bl.a. af Cia-Bertha, som siger søde italienske sætninger, og romkuglen Rolf, der har træben og er meget klog. Den Lille Hindbærsnitte og vennerne vil gerne gøre Bagermester Bo glad igen. Men så bliver de nødt til at finde ud af, hvordan man laver rosinboller.

Sjove detaljer

“Den Lille Hindbærsnitte” giver virkelig de yngste noget at glæde sig til. Designet er gennemført med flotte tegninger og en letforståelig menu samt en historie, der er tilpas lang og spændende. Hele app’en sprudler af fortællerglæde og kvalitet – fuld af charme, humor og et godt budskab om at hjælpe hinanden.

Latteren sidder løst, når man trykker på Cia-Bertha, og hun kommer med et sjovt italiensk udtryk. Ligeså sjovt er det at opdage, at man på én side kan slukke lyset i hele bageriet, eller at man kan trille romkugler, kaste rosiner og få månen til at gispe. Disse interaktive detaljer er imponerende, specielt eftersom de bidrager til at berige og uddybe historien. Husk også lige at trykke på de forskellige karakterer flere gange, for mange af dem har mere end én sætning at byde på, og alle er underholdende at lytte til.

Behagelig fortællerstemme

Fortællerstemmen er sjov og behagelig, og god musik og sjove lyde følger med teksten. Hvis man vil, kan man slukke for fortællerstemmen, så børn eller forældre selv kan læse teksten højt. Hvis forældre og børn vil have et godt eventyr sammen, passer “Den Lille Hindbærsnitte” udmærket.

Pynt og bag

App’en byder også på lidt bonusindhold. Man kan pynte Den Lille Hindbærsnitte med farver, drys og glasur. Programmet er meget enkelt lavet, men de yngste vil hygge sig med det alligevel. Man kan for øvrigt gemme billedet i fotoalbummet på tabletten, når man er færdig med pyntningen. Derudover er der tre kageopskrifter, og der er sikkert mange børn, som vil få lyst til at lave en hindbærsnitte selv. Men det vil måske blive nødvendigt med lidt hjælp.

Egnethed

Med sin brugervenlighed, humor og sit gode budskab er “Den Lille Hindbærsnitte” en app, vi kan anbefale på det varmeste. Selv børn i 2-årsalderen kan hygge sig med historien, og den vil nok appellere til børn op til 7-års alderen. Selv for voksne er underholdningsværdien høj. Vi er også glade for at se, at app’en med en pris på kun 12 kr. giver god valuta for pengene.

Vi glæder os til at se flere apps fra disse spændende danske udviklere fremover.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn fra 4 år (yngre børn vil også kunne have glæde af appen, men der kan det være godt med lidt hjælp fra en voksen).

Platform: iPad, Android

Aldersmærkning: 4+

Pris: 12 kr.

Kategori: Bøger

Udvikler: Søren Klok, Kasper Dürr Henriksen

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn