Detektiverne

15.04.2014

Video Clip

Filmtrailer:

Video Clip

”Detektiverne” er en uoriginal børne-actionfilm, der ikke indeholder mange overraskelser. Men stadigvæk leverer den det, som den uopfindsomme titel lover – popcornsunderholdning hvor detektiverne jagter forbrydere. 

D for detektiverne

Filmens tre hovedpersoner Mathilde, Gustav og Tobias er alle 13 år og går i samme klasse. Da den miljø- og socialbevidste Mathilde beslutter sig for, at starte et detektivbureau, der skal hjælpe de svage (og miljøet), bliver Gustav og Tobias hyret til opgaven. Tobias er den tekniske nørd med forstand på computere, mens Gustav er den rå muskelkraft med det hvide bælte i taekwondo.  

Børnene mod de voksne

Historien om børnene, der kæmper mod de kriminelle, er en efterhånden klassisk del af dansk børneunderholdning, som vi bl.a. kender fra bøger og film som ”De Fem”, ”Guldregn”, ”Klatretøsen” eller ”Ant Boy”. Dette er et univers, hvor de voksne hurtigt bliver karikaturer for at give plads til, at børnene selv kan fremstå handlekraftige og klare ærterne. Sagt med andre ord: forældrene virker fraværende og aner ikke, at deres børn løber rundt om natten og leger detektiver. Politiet er ueffektive og tror ikke på børnene, og skurkene går i lædertøj, kører rundt i sorte biler og virker ret uintelligente.

En fornuftig blanding af humor og action

Selvom historien og karaktererne er genkendelige hele vejen igennem ”Detektiverne” er man som tilskuer alligevel udmærket underholdt. Filmen indeholder nemlig en fornuftig blanding af spænding, action og selvironi. Selvom actionscenerne er vigtige i en ”detektivfilm”, er der også plads til, at Gustav og Tobias indbyrdes strides om at vinde Mathildes opmærksomhed. Et klodset og til tider komisk trekantsdrama som de 13-årige tilskuere sikkert vil synes er sjovt.

Hvis bare vi holder sammen

Når ”Detektiverne” er en genfortælling af den klassiske børne-detektiv historie, er budskabet og moralen også noget nær det samme. Det handler om at holde sammen, hjælpe de svage og tro på sig selv i jagten på at finde frem til det man er god til. For mod alle odds lykkedes de også de tre at overleve mødet med en ukrainsk lejemorder og et helikopterstyrt - når bare de holder sammen.

Egnethed

For de mindre børn vil historien være for kompliceret og skurken Jo og hans håndlangere kan virke skræmmende. De større børn fra 11 år og op, vil være godt underholdt så længe det varer. Alt imens vil forældrene mindes deres eget første møde med børne-detektiv universet, mens de morer sig over den komik (både den frivillige og ufrivillige), der også er en del af genren – f.eks. Mathildes insisteren på altid at være politisk korrekt når det angår miljøet.  

Fakta om filmen

Instruktør: Esben Tønnesen. Genre: Familiefilm, børne-actionfilm. Skuespillere: Mathilde Wedell-Wedellsbergs, Marcuz Jess Petersen, Frederik Winther Rasmussen m.fl. Sprog: Dansk Nationalitet: Dansk. Spilletid: 1 time og 28 minutter. Produktion: Wise Guy Productions. Distribution: SF Film. Produktionsår: 2012. Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 7 år. Læs mere her

Kidsandmedia dk's vurdering: Anbefales

kidsandmedia anbefaler

Del |

Tips en venn