Skolekampagne sætter fokus på dialog om børns medieliv

29.07.2013

Er du aktiv i børnenes medieliv?

Det spørgsmål stiller kidsandmedia dk alle grundskoler på onsdag d. 31. juli, når de sender dem en opfordring til at skabe dialog og holdning til børnenes medieliv.

-Vores børn skal kunne bruge digitale medier på en tryg og bevidst måde, og det skal forældrene guide dem i, fortæller Maja Schurmann, der er projektleder for kidsandmedia dk. kidsandmedia dk rådgiver og vejleder forældre og andre voksne i børns digitale liv.

Derfor har kidsandmedia dk som en del af skolestart valgt at minde alle skoler om, hvor vigtigt det er at skabe dialog og holdning om mediespørgsmål i børnenes liv. Det gør de med en mailkampagne til alle folkeskoler, privatskoler, specialskoler og efterskoler op til 10. klasse.

Skolerne kan bestille plakaten ”Er du aktiv i børnenes medieliv?” ved kidsandmedia dk eller selv printe den. På den måde kan de være med til at sætte fokus på dialog omkring de forskellige tematikker, der er om børn og digitale medier.

Som en del af kidsandmedia dk’s arbejde for at skabe dialog og holdning, tilbyder de foredrag til skoler, institutioner og andre grupper, der gerne vil skabe dialog og holdning blandt voksne om børnenes medieliv.

-Vores erfaring siger, at de voksne er rigtig glade for vores foredrag og den gode dialog, de skaber, fortæller projektleder Maja Schurmann. – Og vi oplever, at mange forældre og andre voksne har stor glæde af at få debatteret sig frem til deres egen holdning om tid ved computeren, barnets første mobil, aldersgrænser på film og spil osv.

Info om kidsandmedia dk

kidsandmedia dk er en organisation, der guider forældre og andre voksne i børns digitale liv. Organisation er uafhængig af politiske og religiøse dagsordener og er derfor en reel hjælp til alle forældre, der gerne vil være en aktiv del af deres børns hverdag med medier.

kidsandmedia dk arbejder gennem foredrag, hjemmeside og nyhedsbrev samt trykte materialer såsom håndbogen Digital Barndom og Familiemagasinet.

kidsandmedia dk’s arbejdsgrundlag er FN’s Børnekonvention, der lyder, at alle børn har ret til at bruge de digitale medier, men samtidig krav på at blive beskyttet mod skadeligt indhold i medierne.

Protektor: Stig Rossen

Se mere om vores forskellige foredrag på www.kidsandmedia.dk/praktisk-information/ eller ring 87 26 35 36 og hør nærmere. 

 

 

 

Del |

Tips en venn