Digital mobning findes blandt både børn og voksne. Det er ikke kun et problem for den enkelte. Den digitale mobning har egne kendetegn. Den er bla. skjult, anonym og allestedsnærværende.
 

Medierådets guide til børns digitale liv

”Der er så meget forældre ikke forstår” er overskriften på Medierådets guide til børns digitale liv. Guiden henvender sig til forældre med 7-12 årige børn og den giver svar på, hvad man som forældre skal vide når børn går online.

more

Lær de unge at sætte egne grænser for billeddeling

Ingen netbaserede tjenester er hundrede procent sikre. Bevidsthed i forhold til egne handlinger og mulige konsekvenser er den bedste måde hvorpå børn og unge kan sikre deres egen mediehverdag, mener Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Er jeg pæn?

"Er jeg grim eller smuk? Vær ærlig" - flere og flere unge piger bruger denne taktik for at øge selvtilliden, når de lægger film af sig selv på YouTube. En trend, der nemt kan få den modsatte effekt.

more

Ungdomsliv.dk

Ungdomsliv er en ny rådgivning og terapi til unge og forældre.

more

Hvad foregår der på Formspring?

På Formspring stiller brugerne spørgsmål til hinanden, og rigtig mange udleverer personlige ting eller udøver hetz mod andre – uden at tænke over konsekvenserne, eller hvor mange der læser det.

more

Mobning på Formspring

Formspring er et af de hurtigst voksende sociale medier, som mange børn og unge bruger. Politiken.dk advarer og giver gode råd mod mobning på Formspring.

more

Børn udsættes for sexchikane på Snapchat

MetroXpress bringer i dag en nyhed omkring sexchikane via Snapchat. kidsandmedia dk opfordrer forældre til at snakke med deres børn om brugen af tjenester med billeddeling.

more

Sexmobning førte til selvmord

En 17-årig pige, Rehtaeh Parsons, fra Canada hængte sig selv efter flere års sexmobning. Nu bliver hendes mindeside brugt som diskussionsfora for mobning.

more

Familiemagasinet ser på digitalisering i skolen

iPads og andre digitale medier giver nye måder at undervise på. Elevernes egne kompetencer kommer i spil. Men desværre betyder digitale medier også ”grænseløs” mobning. Det dokumenterer Familiemagasinet, der netop er udkommet. Læs mere her.

more

Mobning øger risiko for sygdom

"Både mobbede børn og deres mobbere har forhøjet risiko for psykiske lidelser som voksne, viser forskning", skriver Kristelig Dagblad i dag. Læs mere her.

more

Forbud mod facebook er ikke løsningen

Center for Digital Pædagogik tror ikke på forbud som hjælp i kampen mod digital mobning.

more

Mobning er udbredt på skoler

Otte ud af 10 skoler oplever problemer med elever, der mobber hinanden på sociale medier. Det viser en undersøgelse fra DR Nyheder.

more

Stig Rossen mod digital mobning

Kampagnen ”Drop Mobning Nu” støttes også af Stig Rossen, der er protektor for organisationen kidsandmedia dk. Læs mere her.

more

Drop mobning nu - gå i dialog

Vil du også gerne, at mobning bliver en saga blot? Vær med i kampen mod mobning, når 30 organisationer i uge 6 går sammen i kampen mod mobning. Læs mere her.

more

Tv-program bekæmper mobning

Silas Holst blev mobbet i skolen. Nu lærer han i tv-programmet ”Silas’ opgør” andre unge at håndtere mobning.

more

Facebook kæmper aktivt mod mobning

Facebook kæmper aktivt mod mobning. De har nu lanceret en ny funktion, som skal hjælpe til, at der bliver taget hånd om mobningen på Facebook. Den ”vælger at gøre en person som den unge stoler på opmærksom på problemet og bede om hjælp” – f.eks. en lærer, forælder eller træner i en klub. Dette forklarer Thomas Myrup Kristensen. Dette skriver MetroXpress. Læs her.

more

Større brug for netetik

Forskellige digitale platforme stormer frem, og det skaber nye rum og situationer for digital mobning. Det er svært for lærere at følge med, og forældrene er ofte for blufærdige til at blande sig. Der er brug for generelt netetik, fortæller Jonas Ravn fra Cyberhus til Kristelig Dagblad 7. december 2012.

more

Facebook overvejer åbning for børn under 13 år

Indtil nu har brugere af Facebook skulle være 13 år for at kunne oprette en profil – en aldersgrænse, som mange har løjet om, for at blive Facebook-bruger. Nu overvejer Facebook at sænke grænsen. Kilde: The Wall Street Journal, torsdag d. 5. juni 2012

more

DR sætter fokus på digital mobning

Dokumentarprogrammet sætter fokus på digital mobning den 2. juni. Tonen er uhørt grov, når børn ned i 10-års-alderen mobber hinanden på nettet.

more

Hvad gør du, hvis dit barn bliver mobbet?

Hvad kan du, som forælder, gøre for at forhindre at børn bliver mobbet på nettet? Og hvad gør du i en mobbesituation? Situationen: Et barn bliver mobbet i skolen, i løbet af dagen og modtager modbydelige og truende e-mails og SMS'er om natten. Barnet føler, at der ikke er mulighed for at flygte fra mobningen, som foregår døgnet rundt, og barnet bliver meget stresset af det.

more

Digital mobning er værst

En amerikansk undersøgelse fra september 2010 viser, at mobning på nettet og mobilen opleves som værre end anden mobning. Ofrene føler sig mere islolerede og hjælpeløse.

more

Hacking på Facebook

Troede du, dine fotos og samtaler på Facebook var private? Eller i det mindste kun var tilgængelige for dine venner? En simpel hacking manøvre gør det muligt for andre at få adgang til fotos og samtaler.

more

Hjælp mod krænkelser

Politikere vil arbejde på at oprette rådgivning , som skal hjælpe folk med problemer i cyberspace

more