Digital mobning er ikke som fysisk mobning. Men digital mobning og fysisk mobning hører ofte sammen. Digital mobning kan være mere usynlig, og følge offeret overalt på alle tider af døgnet. Men det er også nogle gange lettere at dokumentere.
 

Lær de unge at sætte egne grænser for billeddeling

Ingen netbaserede tjenester er hundrede procent sikre. Bevidsthed i forhold til egne handlinger og mulige konsekvenser er den bedste måde hvorpå børn og unge kan sikre deres egen mediehverdag, mener Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Nyttig information om Snapchat

Snapchat er en af de ”hotteste” apps i mobilverdenen. I denne artikel har vi samlet central information om Snapchat, nogle problemområder og en masse gode råd til forældre.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Red Barnets video mod mobning

Gode råd til mobning fra Red Barnet - til forældre og børn.

more

Hvad gør du hvis...? Prøv kidsandmedia dk’s samtaleemner

”Hvad gør du, hvis en person, du har truffet på nettet, tilbyder dig gaver?” Her er samtaleemner om tryg mediebrug for børn og teenagere på forskellige alderstrin.

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Voksne lærer børn at mobbe... Gør du?

”Voksne lærer børn at mobbe” – sådan lyder overskriften i et læserbrev fra Jyllands-Posten d. 28.10.2012, og der er noget om problematikken. Læs mere her og se spørgsmål, der kan være med til at afklare, hvilket forbillede du er for dit barn.

more

God hjemmeside fra Red Barnet

Hjemmesiden sikkerchat.dk henvender sig både til børn og voksne. Siden er smart sat op, let at gå til, og så svarer den på masser af relevante spørgsmål om sikkert brug af medierne. Stoffet er opdelt i grupperne 4.-6. klasse, 7.-9. klasse, Lærere, pædagoger m.fl. og Forældre.

more

Samtale om digital mobning

Det er vigtigt at skabe et tillidsforhold så børnene tør komme frem med problemerne, hvad enten de bliver mobbet eller er vidne til mobning. Det er også vigtigt, at forældre bliver bevidst om, at deres børn måske også mobber.

more

Blogging/weblog

Blogging er en forkortelse for "weblog" og er en personlig dagbog på nettet. Der er meget positivt at sige om delingskulturen, som vi finder den blandt børn og unge på nettet i dag, og blogging og anden social netaktivitet kan resultere i nye venner, bedre kommunikations evner og gode skrivefærdigheder.

more

Webcam og strip

Brug af webcam, når man er online, gør samtalen mere levende. Der skabes en slags nærhed, Samtidig kan man forblive anonym og man kan misbruge billederne. Der skal tænkes før der cammes.

more

MovieStarPlanet

Denne side med 270.000 danske brugere tilbyder børn at skabe deres egen tegnefilm figur og film. De skal bruge engelsk undervejs. Men ikke alt er for børn viser reaktioner fra Norge.

more

Love omkring offentliggørelse

Straffeloven, Persondataloven og loven om ophavsret er alle love, som kan komme i spil, når der er tale om offentliggørelse og brug af materiale på nettet.

more

Digital mobning er værst

En amerikansk undersøgelse fra september 2010 viser, at mobning på nettet og mobilen opleves som værre end anden mobning. Ofrene føler sig mere islolerede og hjælpeløse.

more

Sammenmodmobning

En række organisationer er i 2010 gået sammen om kampagnen "Sammen mod mobning". På hjemmesiden kan man læse om undervisningsmateriale, foredrag, øvelser og meget mere.

more