Dilemma uge 2

07.01.2014

Frem til uge 6 sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til den årlige seksualundervisningskampagne UGE SEX, som over 200.000 elever over hele landet deltager i. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

Dilemma uge 2

Din teenagedatter er begyndt at lægge billeder på Facebook, hvor hun poserer i forskellige mere eller mindre seksuelle stillinger. Hvad gør du?

Tager du en snak med hende om, hvad du synes, hun signalerer? Afmelder du hende som ven, så du ikke blander dig i hendes privatliv? Eller gør du noget helt tredje?

Baggrunden for dilemmaspørgsmålene

Over 200.000 skoleelever fra 0.-10. klasse deltager i år i Sex & Samfunds årlige seksualundervisningskampagne Uge Sex, der kører i uge 6. Med kampagnen får lærerne særlig tilrettelagt seksualundervisningsmateriale, der er tilpasset elevernes alder.

Vi vil gerne opfordre jer voksne til at benytte lejligheden til at tage en god dialog med jeres børn. Vi vil støtte jer og forberede jer på dialog ved hver uge frem til uge 6 at stille et dilemmaspørgsmål og komme med råd og information knyttet til temaet, som kan hjælpe dig med at få et godt grundlag for en god dialog med dit barn.

Tal med dit barn om følelser, krop og grænser

Vi håber, at du, når du når til uge 6, føler dig mere klædt på til at tale med dit barn om seksualitet og medier i forskellige kontekster.

Sex & Samfund har som en del af Uge Sex tilrettelagt forældre-folderen 'Taler du med dit barn om følelser, krop og grænser?'. Folderen skal hjælpe dig som forældre med at tage den vigtige snak om krop, følelser og grænser – ikke bare én gang, men løbende gennem barndommen og ungdommen.

Folderen er aldersopdelt for forældre med børn i henholdsvis 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-10. klasse. De ligger på http://www.ugesex.dk/ditbarn - scroll ned og find den informationsfolder, der passer til dit barns alderstrin.

Læs mere om UGE SEX her.

Mere om ugens tema

Denne uges dilemma handler om unges udvikling af identitet og den afprøvning af grænser, der sker i denne udviklingsfase. Her er nogle forskellige artikler, som kan klæde dig mere på til at danne holdning, så du ved, hvor du står:

Om unges forbrugerbevidsthed.

Om det pres, det kan give de unge at se andres opdateringer på Facebook.

Udfordrende billeder af unge bliver delt på nettet.

Intimbilleder spredes med SnapChat.

Råd mod thinspiration og råd til at give dit barn bedre selvværd.

Mere om thinspiration.

Mere info? Få vores håndbog

Du kan også melde dig ind i kidsandmedia dk og få tilsendt vores håndbog i børn og medier: Digital Barndom. Her kan du bl.a. læse om den gode samtale mellem barn og voksen inden for forskellige medieemner. Meld dig ind nu her.

 

 

 

Del |

Tips en venn