Dilemma uge 4

21.01.2014

Frem til uge 6 sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til den årlige seksualundervisningskampagne UGE SEX, som over 200.000 elever over hele landet deltager i. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

Dilemma uge 4

Dit barn fortæller dig, at hun har fået nogle sms-beskeder fra venner i klassen. Hun bryder sig ikke om beskederne. Der står f.eks. ”sexy baby” og ”kiss me”. Hvad gør du?

Fortæller du hende, at det skal hun ikke tage så tungt, for de skriver det kun for sjov uden at mene noget med det? Tager du kontakt til klassens lærer? Eller gør du noget helt tredje?

Grib chancen

”Grib chancen” - vil være mit bedste råd til dig som forælder, hvis du skulle stå i en sådan situation, hvor du tydeligt fornemmer at der er noget dit barn er utilpas ved, ikke bryder sig om, er utryg overfor eller direkte er nervøs eller bange for.

Læs Sexolog, parterapeut og formand i Pornofrit Miljø, Heidi Ringheims opfordring til at gribe chancen for dialog her.

Baggrunden for dilemmaspørgsmålene

Over 200.000 skoleelever fra 0.-10. klasse deltager i år i Sex & Samfunds årlige seksualundervisningskampagne Uge Sex, der kører i uge 6. Med kampagnen får lærerne særlig tilrettelagt seksualundervisningsmateriale, der er tilpasset elevernes alder.

kidsandmedia dk vil gerne opfordre dig til at benytte lejligheden til at tage en god dialog med dit barn. Vi vil støtte dig og forberede dig på dialog ved hver uge frem til uge 6 at stille et dilemmaspørgsmål og komme med råd og information knyttet til temaet, som kan hjælpe dig med at få et godt grundlag for en god dialog med dit barn.

Tal med dit barn om følelser, krop og grænser

Vi håber, at du, når du når til uge 6, føler dig mere klædt på til at tale med dit barn om seksualitet og medier i forskellige kontekster.

Sex & Samfund har som en del af Uge Sex tilrettelagt forældre-folderen 'Taler du med dit barn om følelser, krop og grænser?'. Folderen skal hjælpe dig som forælder med at tage den vigtige snak om krop, følelser og grænser – ikke bare én gang, men løbende gennem barndommen og ungdommen.

Folderen er aldersopdelt for forældre med børn i henholdsvis 0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-10. klasse. De ligger på http://www.ugesex.dk/ditbarn  - scroll ned og find den informationsfolder, der passer til dit barns alderstrin.

Læs mere om UGE SEX her.

Mere om ugens tema

Denne uges dilemma handler om unges sprog og harmløse drillerier, som nogen gange kan udvikle sig og blive en form for eller direkte sexmobning.

Her er nogle forskellige artikler, som kan klæde dig mere på til at danne holdning til denne uges tema, så du bedre kan finde dit ståsted og få baggrund for en god dialog med dit barn:

Om forskellige syn på de unges seksuelle sprogbrug.

Debat om unges seksualiserede sprog (2004).

De unges sprogbrug kan føre til sexmobning.

Om sexmobnings udbredelse.

Læs undersøgelsen Når teenagere sexmobber.

En film til at sætte tankerne lidt i gang:

Om selvtillid og forbilleder i medierne: (Dove reklame).

Mere info? Få vores håndbog

Du kan også melde dig ind i kidsandmedia dk og få tilsendt vores håndbog i børn og medier: Digital Barndom. Her kan du bl.a. læse om den gode samtale mellem barn og voksen inden for forskellige medieemner. Meld dig ind nu her.

 

 

 

Del |

Tips en venn