Disney Infinity 2.0 Marvel Starter Pack

07.11.2014

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

Disney Infinity 2.0 er en titel, der opfordrer til en ny, forbedret og udvidet udgave af den første spilversion. Alt er også lidt bedre - det begynder at se virkelig lovende ud for Disneys fantasiunivers.

Eventyr/Action

Playstation 3, Playstation 4, Nintendo Wii U, Windows, Xbox 360, Xbox One

 Foreslået aldersgruppe: Disneys spilkoncept passer til syv år. Marvel-versionen vil sandsynligvis giver størst glæde til børn fra ni år i forhold til sværhedsgrad.

Anbefales af kidsandmdia dk

 kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

 “Disney Infinity” placerer man en figur på en portal tilkoblet spilkonsollen, og dermed dukker figuren op som karakter på skærmen. Nogle af figurerne har også egne eventyr, man kan spille. Udover disse eventyr, er der også et “Toy Box”-mode, hvor man selv kan bygge en bane med forskellige elementer, som man har købt og låst op.

 En god blanding af Skylandres og Little Big Planet

Disney Infinity-konceptet ligner både Skylanders-serien og “Little Big Planet”. “Disney Infinity” giver spilleren to hovedingredienser: man får et grundspil med forskellige aktiviteter og opgaver, og figurerne man vælger at sætte på portalen påvirker både egenskaber og opgaver. “Skylanders” bygger på samme grundprincip. Derudover giver “Disney Infinity” spilleren anledning til at bygge sit eget fantasifulde landskab i “Toy Box”-mode, et koncept, som “Little Big Planet” var banebrydende på.

 Avengers-figurer

Den første lancering til “Disney Infinity 2.0” har Avengers-figurer som spilkarakterer og temaer. Her finder man Thor, Hulken, Captain America og resten af banden fra The Avengers. Der er ca. 20 Marvel-figurer ved lanceringen, og der kommer flere med tiden.

 Stor variation i figurernes evner

“Disney Infinity 2.0” er en videreudvikling og forbedring af den første udgivelse. Noget af kritikken mod spillet har været, at figurerne er meget ens at spille med. I modsætning til Disney-figurerne, har Marvels superhelte allerede fastsatte evner, som gør dem forskellige. Det har udviklerne taget til sig.

 Gennemført univers

Man vil opleve, at der er stor forskel på at spille Hulken, som er lidt træg, men gør meget skade, og Hawkeye, som er god til fjender på afstand, som kan nedlægger med sin bue. Alle figurerne kommer også med et unikt superangreb, og den visuelle fremstilling af superheltene har god stil. Man spiller ikke som Hulken, men som en legetøjsudgaver af Hulken. Dermed giver hele universet en gennemført følelse af, at man er i en fantasiverden.

 Varieret og kompleks banedesign

Evnerne hos de forskellige figurer viser sig ikke bare i kamp. De ændrer også dramatisk, hvordan man kan bevæge sig rundt i universet. Nogle figurer kan flyve, andre kan løbe meget hurtigt, og nogle kan hoppe fra tag til tag. En række køretøjer er også tilgængelige, og det gør banerne meget større. Selve Marvel-sættet indeholder opgaver og funktionaliteter, som kan bliver lidt for svære for de yngste spillere på 7-9 år.

 Styrk figurernes evner efter behag

Udover mere komplekse figurer, får man også mulighed for at tilpasse deres evner efter ens egne ønsker. “Disney Infinity 2.0” introducerer et træ over evner, hvor man bestemmer, hvilke evner figurerne skal udvikle, efterhånden som de når et nyt niveau. Man får mulighed for at ændre sine valg flere gange, men hvis man vil skifte mellem to udgaver af Iron Man, som har fokuseret på forskellige ting, skal man have to fysiske figurer.

Byggearbejdet er blevet nemmere

Disney har også lavet forbedringer i “Toy Box”-mode. Bl.a. er der lavet et nyt system, som kan generere byer eller baner for én, uden at man skal bruge tid på detaljerne. De har også lavet en funktion, så objekter sætter sig sammen, når man holder dem hen til hinanden. Det gør byggearbejdet nemmere og øger brugervenligheden.

Bagudkompatibelt

Indholdet og selve portalen til det gamle “Disney Infinity” fungerer stadig til den nye udgave, men for at bruge de nye figurer, skal man opgradere til en version 2.0. Når man flytter de gamle figurer over, bliver de opgraderet, så de også har et evnetræ, man kan udvikle. Banerne fra “Toy Box” kan man også flytte over. Dermed kan ejere af det originale spil slippe for at købe en ny startpakke og i stedet opgradere spillet digitalt.

 Spillet kan hele tiden udvides

Konceptet, som indebærer, at man kan købe nye figurer og spil, betyder unægteligt et vist købepres. Samtidig har det en værdi, at spillet hele tiden kan udvides og levetiden forlænges.

 Bred appel til børn i alle aldre

Den nye udgivelse opleves som et mere gennemført kvalitets-koncept. Vi tror, spillet har stor appel, høj underholdningsværdi og lang levetid for børn i et bredt aldersaspekt. Konceptet egner sig også godt som spilaktivitet, hvor forældre kan være sammen med sin børn og bygge nye byer, borge og landskaber.

 Der er mangler, men Disney er på vej

Selv om vi stadig mener, Disney har langt igen i forhold til kvalitet i grafikken og spilfunktionaliteten sammenlignet med konkurrerende koncepter (fx LEGO-spillene, Little Big Planet og Skylanders), er det mere end godt nok til at give meget glæde til både store og små spillere.

Testet på Playstation 4.

Børnevenlighed

Disney Infinity er generelt et meget børnevenligt koncepts i forhold til grafik og indhold. Det faktiske indhold er afhængig af, hvilke figurer, spilleren har.

 Marvel startsættet indeholder derudover baner og indtryk, som er meget actionfyldte.

 PEGI: The content of this game is suitable for persons aged 7 years and over only. It contains: Non realistic looking violence towards fantasy characters - Violence that is set in a cartoon, slapstick or child like setting that could be upsetting to very young children - Pictures or sounds likely to be scary to young children - Violence that is not shown but is implied. This game allows the player to interact with other players ONLINE.

 (Indholdet af spillet er tilladt for børn fra syv år. Det indeholder: Urealistisk vold mod fantasifigurer. Volden foregår i en tegneserie, slapstick eller barnlig setting, der kan være skræmmende for de yngste børn. Billeder eller lyd kan være skræmmende for yngre børn. Volden er implicit. Spillet giver mulighed til at interagere med andre spillere ONLINE.)

 Spillet er PEGI-mærket “Vold”. I mange af opgaverne er der kamp, men volden er tegneserieagtig og urealistisk.

 Spillet er mærket “Skræmmende indhold”: Nogle af det mest actionfyldte baner har figurer og stemninger, som kan værke skræmmende for de yngste spillere.

 Forældrene kan tage styringen ved at vælge, hvilke figurer deres børn skal spille med fx. figurer fra  Toy Story, Mickey Mouse og Anders And. Udvalget af figurer er enormt og bliver større.

 Tekst og tale findes på dansk.

 Sværhedsgrad

3-6 år: Under aldersgrænsen.

 7-11 år: Spilkonceptet passer godt til denne aldersgruppe. Selve Marvel-sættet indebærer opgaver og funktionaliteter, som kan bliver lidt for krævende for de yngste i denne aldersgruppe. De vil derudover kunne lege frit i “Toy Box”-mode, hvis selve opgaverne bliver for svære.

 12-15 år: Med spillets store indhold og mange figurer, vil spillet også appelerer til denne aldersgruppe.

 16+: Spillet er godt egnet som familiespil, hvor små og store kan bygge sammen.

 

PEGI: 7+, Vold, Skræmmende indhold

 

Sprog: Dansk tekst og tale

 

Udvikler: Avalanche Software

 

Udgiver: Disney INteractive Studio

Del |

Tips en venn