Donkey Kong Country: Tropical Freeze

13.03.2014

Video Clip

Spiltrailer:

Video Clip

Hjælp Donkey Kong og hans venner med at befri deres hjem fra iskolde Snowmads, der har frosset junglen til is.

Donkey Kongs ø bliver invaderet af iskolde fjender, som kommer sejlende fra nord og forvandler det tropiske paradis til en frossen fæstning. Donkey Kong og hans venner bliver ført langt væk af den arktiske cyklon. Sammen må de begive sig ud på en rejse, som strækker sig over seks øer med forskellige temaer for at genvinde bananlageret og Donkey Kongs ø. Hver af øerne byder på heftige og paniske niveauer med undersøiske udfordringer, dramatiske bosser og hemmelige udgange.

Allier dig med Dixie, Diddy eller Cranky for ekstra evner

I god Donkey Kong-tradition kan Donkey Kong alliere sig med én af sine tre hjælpere for at få ekstra evner: Dixie, Diddy og Cranky. De har forskellige færdigheder og evner, som giver en anderledes spiloplevelse. Den altid pålidelige Diddy Kong er bevæbnet med sin Peanut Popgun og Barrel Jet, som giver ham evnen til at svæve over livsfarlige afgrunde. Dixie Kong giver med sin Gumball Popgun og Helicopter Spin mulighed for, at man kan komme højere op, når man hopper. Bevæbnet med en stok kan Cranky hoppe over farligt terræn uden at tage skade.

Underholdning i mange timer

Man samler bananer på rejsen gennem banerne. Når man har plukket 100 bananer, kan man lave den særlige manøvre Kong POW, som forvandler alle fjenderne på skærmen til brugbare genstande. Banerne er omfangsrige, og spillet har lang varighed – især til børn, som kan bruge lang tid på at komme gennem de forskellige baner.

3D muligheder

“Donkey Kong Country: Tropical Freeze” introducerer en række nye baner og videreudvikling af elementer fra tidligere udgivelser. Hovedformatet til Donkey Kong har altid været 2D, hvor man bevæger sig til siden, op eller ned. Nu kan man derudover bevæge sig ind i billedet: banen ændres pludseligt til 3D. Den tidligere udgivelse: “Donkey Kong Country returns” snuste lidt til dette koncept, men i “Donkey Kong Country: Tropical Freeze” er det fuldt udviklet.

Udfordring for erfarne spillere

Donkey Kong spileksperter i alle aldre kan åbne “Hard mode”, hvor man kun har én Kong og et hjerte til at komme igennem hvert niveau. Det giver erfarne spillere udfordring.

Spillet kan spilles med en eller to spillere.

Følelsen af at være med i en tegnefilm

Det forfrosne jungleeventyr har farverig HD-grafik med et mylder af levende detaljer, fantasifulde baner og spændende bosser. Det føles som at være midt i en tegnefilm, hvor man selv styrer handlingen. Spillet byder på dunkende lydspor komponeret af den berømte David Wise. Derudover kommer der en række sjove videoklip mellem banerne. “Donkey Kong Country: Tropical Freeze” er efter vores mening et herligt spil til både børn og voksne og tildeles kidsandmedia dk’s anbefalingsmærke.

Testet på Nintendo Wii U

Børnevenlighed

Spillet er meget børnevenligt. Grafikken er baseret på en 2D, farverig verden, som minder om tegnefilm. Donkey Kongs baner er indholdsrige, farveglade, humoristiske og fantasifulde. Der er intet, der kan virke skræmmende eller stødende på børn.

PEGI: Spillets indhold er passende for alle personer.         

Sværhedsgrad

3-6 år: Spillet kan være lidt svært for de allermindste. “Donkey Kong Country: Tropical Freeze” har kun engelsk tekst og tale, men tekst og tale er ikke væsentligt for at finde ud af spillet. Vi vurderer, at sværhedsgraden vil fungere fint fra og med seks år. Det er et sjovt spil for voksne og børn at spille sammen.

7-11 år: Spillet passer rigtig godt til denne aldersgruppe.

12-15 år: Spillet passer godt til denne aldersgruppe.

16+: Spillet appellerer også til unge og voksne. Det har et “Hard Mode”, som sætter sværhedsgraden væsentligt op.

Foreslået aldersgruppe: Seks år og opefter. 

PEGI 3

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Format: Wii U

Sprog: Engelsk tekst og tale

PEGI: Anbefalet alder: 3+

Udvikler: Nintendo

Udgiver: Nintendo

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn