Easy Studio (app)

02.06.2014

Video Clip

Apptrailer:

Video Clip

Med denne spændende app kan børn udvikle deres kreativitet, lege med former og lave korte animationsfilm. En flot tilrettelagt stigning i sværhedsgrad betyder, at app’en passer til børn fra fem til elleve år.

 “Easy Studio” er simpel, men alligvel en pædagogisk effektiv app, der lader børn eksperimentere med animationsmediet. Første gang app’en åbnes, får man en træningsvideo, der præsenterer konceptet, og hvad man skal gøre for at lave en animationsvideo. Sproget er engelsk, men al træning foregår med korte animerede videoer. Det er meget let at forstå, selv for de yngste børn – men det kan være en god idé, at forældre sidder sammen med barnet første gang app’en bruges for at forklare, hvad de engelske ord i menuen betyder. Så snart barnet har forstået konceptet, og lært at navigere i app’en, er det ikke noget problem selv for femårige at hygge sig med app’en alene.

 Sjove animationsklip

Spillet handler om at placere geometriske figurer på et lærred, tage et billede af dem, flytte dem lidt, tage et nyt billede osv. Når man har lyst, kan man trykke på play, og man har en færdig animationsfilm. Med hvide cirkler, en orange trekant og grå knapper kan man lave en snemand med gulerodsnæse og øjne og flytte den langsomt over skærmen for at lave en snemand på tur.

 

Easy/expert mode

“Easy Studio” har to modes: easy og expert. Easy er tilrettelagt for de yngste. Her vejledes børnene ved prædefinerede former og skygger, der viser, hvor formerne skal være på hvert billede. I det andet mode er der fem niveauer og en træningssekvens, hvor man bl.a. skal animere et tog og et fly, der suser over himlen. På sidste niveau får du et sæt færdige former, men her er der også frihed til at lave de figurer og bevægelser, man vil.

 Plads til kreativitet

I expert-mode udvides konceptet og sikrer, at fantasien kan få frit løb. Her kan man vælge i et stort udvalg af baggrunde og former. Derudover kan man justere størrelse og retning på formerne, ændre farve og gruppere figurer, så man kan flytte en kompleks figur. Før man begynder på dette niveau, er det smart at gå ind på infosiden og læse brugsvejledningen. Når man har lært guiden at kende, giver expert-mode mange spændende muligheder.

I menuen kan man i ”indstillinger” (settings) vælge, hvor mange billeder, der skal vises pr. sekund, om figurerne skal have skygger og slukke for links, der kan føre børnene over til eksterne hjemmesider.

 Del med familie og venner

Den færdige film kan gemmes i biblioteket, eksporteres til kamerarullen og deles med familie og venner. Hvis man ikke kan lide resultatet, er det nemt at gå ind på enkeltbillederne og ændre dem. Husk, at hvis man skruer op for antal billeder pr. sekund, stiller det større krav til nøjagtigheden for at få en fin flydende bevægelse. Et lille minus ved app’en er, at det ikke er muligt at lægge musik til filmene.

Børnevenlighed

“Easy Studio” gør det muligt for børn at eksperimentere med geometriske former og lære spændende muligheder i animationsmediet bedre at kende. Spændet mellem det nemme og det avancerede gør, at app’en har en bred målgruppe. Den stimulerer kreativitet, kritisk tænkning, test og leg. Og børnene kan have glæde af den i mange år. “Easy Studio” kan også fungere som et nyttigt springbræt til mere avancerede programmer.

 

“Easy Studio” er en sjov, lærerig og udfordrende app, som tildeles vores anbefalingsmærke.

 

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn på fem til elleve år.

 

Platform: iOS

 

Aldersmærkning: 4+

 

Pris: 29 kr.

 

Kategori: Uddannelse

 

Udvikler: Les Trois Elles

 

 

kidsandmedia dk’s vurdering:

Anbefales af kidsandmedia dk
Del |

Tips en venn