Endelig hjælp til børn der oplever digital mobning på Facebook

20.06.2014

Gallery

Facebook, har holdt antimobbemøde med Red Barnet i denne uge!
Anklagerne om at der ikke bliver grebet ind i mobning på Facebook, har fået etableret et møde mellem Facebook og Red Barnet.

På dette møde er man blevet enige om, at det skal være lettere for børn og forældre, der oplever grænse overskridende mobning på Facebook, at anmelde og få slettet indholdet fra det sociale medie.

kidsandmedia dk glæder sig over tiltaget

Projektleder i kidsandmedia dk Eva Jeyasingham, glæder sig over at det nu bliver lettere for børn at blive taget alvorligt når man føler sig mobbet! Det værste for børn, der bliver mobbet, er ikke at føle sig taget alvorlig, når de beder om hjælp. Magtesløsheden over at ingen vil hjælpe gør mobbeofres ensomheden endnu dybere. Samtidigt vil det også gøre det nemmere for forældrene at gribe ind overfor mobningen.

Både Red Barnet og Facebook vil informere bedre

Red Barnet lover at komme med en vejledning på deres hjemmeside så snart den er klar.
Samtidig skriver Red Barnet at de samarbejder om følgende:

  • Facebook-guidelines til forældre og fagfolk, med gode råd til at tackle situationer, hvor børn bliver udsat for digital mobning eller selv er med til at mobbe online.
  • • I August/september sender Facebook et team over til Red Barnet, hvor vi sammen gennemgår udvalgte cases med børn og unge, som ikke har fået tilstrækkelig hjælp. Ideen er, at begge parter bliver bedre til at hjælpe de børn, der bliver udsat for digital mobning på Facebook.
  • • Senere på året laver Red Barnet og Facebook en samlet indsats henvendt til skolelærere, for at give dem viden om de redskaber Facebook rummer i forhold til at sætte en stopper for digital mobning.

Læs nyheden på Red Barnet.


kidsandmedia dk følger udviklingen i den kommende tid.

Del |

Tips en venn