Facebook lancerer nyt Family Safety Center

03.05.2011

Facebook’s nye og forbedrede Family Safety Center er tænkt som en ressource for forældre, lærere og unge, for at hjælpe brugerne med at beskytte sig mod online mobning og overgreb. Lige nu er ressourcerne tilgængelige på engelsk, og kidsandmedie ved ikke om en dansk oversættelse er på vej.

Elliot Schrage, vicepresident for Global Communications og samfundsudvikling på Facebook, udtalte:

«Det findes ikke en enkeltløsning for gøre Internet eller Facebook tryggere. Det er derfor vi introducerer nye værktøj og rådgivning for forældre, lærere og teenagere. Vi ønsker at vores mål for at bedre sikkerheden, skal være så enkel, let og effektiv som vores mål for at forbedre Facebooks brugeroplevelse. Vores Safety Advisory Board har været en enorm ressource i udviklingen af denne næste generations ressourcer for sikkerhed og de giver os ideer til nye tiltag. Fremover vil du se endnu kraftigere og enklere sikkerhedsinnovationer, som kommer fra Facebook.»

De nye Safety Center-funktionerne indeholder:
  • Værktøj og ressourcer: Lær om kontoindstillinger for brugerbeskyttelse, hvordan rapportere upassende eller stødende indhold, avancerede sikkerhedsfunktioner og mere.
  • Forældre: Hjælp dine teenagere til at optræde trygt. Nyttig information og tips for forældre.
  • Lærere: Undervise digitale børn. Information og tips for lærere.
  • Teenagere: Optræde trygt. Information og råd om hvordan du præsenterer dig selv og er tryg på Facebook.
  • Facebook og udøvelse af loven. Hvad siger loven om at afsløre information?

Socialt rapporteringsværktøj
En af funktionerne i Family Safety Center er det sociale rapporteringsværktøj. Denne funktion hjælper brugerne med at løse problemer med indlæg, profiler eller andet indhold.

Facebook udtaler:
«Hvis du rapporterer om indhold som du ikke bryder dig om, men som ikke krænker Facebook-betingelserne, gør vi det enkelt for dig at kommunikere med den person som har postet det. For eksempel, hvis du rapporterer et billede af dig selv, kan du enkelt sende en melding til personen som satte det op og lade vedkommende vide at du ikke bryder dig om det. I de fleste tilfælde vil de tage billedet af, hvis du spørger. I tilfælde af mobning eller chikane, hvor du ikke føler dig tryg med at kontakte personen direkte, kan du bruge social rapportering for at få hjælp fra forældre, lærere eller en betroet ven. Du kan dele det aktuelle indhold og en melding om situationen med en du stoler på. Du har også mulighed for at blokere personen som lagde indholdet ud, og rapportere det til Facebook, sådan at vi kan tage affære, hvis dette er hensigtsmæssigt. »

Trin-for-trin retningslinjer er tilgængelige her .
Del |

Tips en venn