Facebook overvejer åbning for børn under 13 år

08.06.2012

Kilde: The Wall Street Journal, torsdag d. 5. juni 2012, Anton Troianovski og Shayndi Raice

Facebook har hidtil haft en aldersgrænse på 13 år. På baggrund af at mange lyver om deres alder for at komme på Facebook, overvejer Facebook nu at sænke alderen. Dog er overvejelserne ikke kun at sænke alderen, men at lave et Facebook for de yngre, hvor deres profil er knyttet til forældres profil. På den måde kan forældrene være med til at bestemme i hvilket omfang, deres børn skal bruge Facebook, f.eks. ved at bestemme, hvem de kan blive venner med og hvilke applikationer, de kan tilføje. Faktisk er Facebook allerede ved at bygge prototyper til dette.

Consumer Reports har i 2011 undersøgt, at 7,5 mio. børn under 13 år bruger Facebook – ud af disse er mere end 5 mio. under 10 år. Facebook har omk. 900 mio. brugere verden over. Mange forældre ved godt, at deres børn er på Facebook, selvom de ikke er 13, og nogle forældre har aktivt hjulpet deres børn til at blive bruger på Facebook.

En af bekymringerne omkring de unge under 13’s brug af Facebook er den digitale mobning.

I sagen er der fokus på at børnene skal beskyttes. Maryland Attorney General Douglas Gansler taler for, at Facebook skaber et trygt rum for børn på deres webside, hvor der er den ekstra beskyttelse, som er nødvendige for, at de yngre børn kan færdes der trygt og godt. Andre mener blot, at der skal være mere fokus på, at Facebook ikke er egnet til børn under 13 år.

 

Del |

Tips en venn