Forældre ser stort på aldersgrænser

28.11.2011

Tre ud af 10 forældre lader deres barn se film, der er uegnede for børn, mens fire ud af 10 lader barnet spille computerspil, som det egentlig ikke er gammelt nok til. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget i samarbejde med Søndagsavisen Analyse.

"Det kan sagtens være skadeligt, hvis volden er fremstillet på en måde, som børn har svært ved at forholde sig til. Hvis de bliver rigtig bange, kan det gå ud over deres nattesøvn," siger Anne Mette Thorhauge, der er adjunkt på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ved Københavns Universitet, til Søndagsavisen.

Forældre skal se med
Børn og unge bruger lige lang tid på tv, film og computerspil viser TNS Gallup Børne Index 2011. Men der er en tendens til, at forældre har det bedre med, at ungerne spiller uegnede computerspil, end at de ser uegnede film. Desuden sidder kun to ud af 10 med ved computeren, når barnet spiller de uegnede spil.

"Danske forældre er mere fortrolige med film end computerspil, så de kan bedre vurdere, om deres barn må se filmen end spille spillet," siger Anne Mette Thorhauge.

Hun opfordrer forældre til at være med, når deres barn spiller computerspil, så de selv kan vurdere spillet.


Kilde: TV2

Del |

Tips en venn