Forældrebehov giver børn mobil

10.01.2013

I dag får danske børn deres første mobiltelefon helt ned til seks år. Den største grund er, at forældrene har et behov for tryghed og derfor giver deres børn en mobiltelefon.

Undersøgelsen er lavet af YouGov, der har lavet den for Telmore.

Tryghed har stor prioritet

Undersøgelsen viser blandt dem, der gerne vil give en mobiltelefon til børn under 10 år, at forældres tryghedsfølelse er førsteprioritet. 34% vælger det som andenprioritet.  

Børnenes tryghed er dog også højt prioriteret. 31% vælger det som førsteprioritet, og 39% vælger det som andenprioritet.

De spurgte har også kunnet vælge mellem andre vigtigheder: ”adgang til informationer/læring", "for at være en del af fællesskabet" og "kontakten til venner", og det kommer efterfølgende, men med noget mindre tilvalg end trygheden.

Trygheden bliver også forklaret i konkrete tiltag:

”Langt de fleste mener, at der bør være indlagte begrænsninger i brugen af mobiltelefonen. 82 procent vil i høj grad eller i meget høj grad have begrænset adgangen til pornografisk indhold, mens 74 procent ønsker det samme for voldelige spil.

73 procent ønsker begrænsninger ved køb af apps, musik og lignende. Tallene for begrænding i forbrug og adgang til sociale medier ligger på henholdsvis 54 og 50 procent.”, sådan skriver mobilsiden.dk om undersøgelsen, der er lavet af interviews med 1017 danskere.

Kilde: http://www.mobilsiden.dk/ikke-klar/derfor-kober-foraeldre-mobiler-til-de-sma-poder,lid.25359/

Del |

Tips en venn