Forældreguide om computerspil til børn og unge

08.12.2014

En kampagne vejleder forældre til børn og unge som spiller computerspil. Kampagnen informerer om genre, aldersmærkning og hjælper til med forældreindstillinger af spilkonsoller, smartphones og tablets.

Baseret på pressemeddelelse

Computerspil er blevet populært i børns, unges og voksnes kultur- og medieforbrug. Spillene giver fantastiske muligheder for leg, socialt samvær, oplevelser og indlæring, men også udfordringer omkring forståelsen af genre, alderstilpassede spil og køb af spil og tilbehør til spil på nettet.

Multimedieforeningen har i samarbejde med Medierådet for børn og unge udarbejdet en ny kampagne som henvender sig til forældrene til børn og unge som spiller computerspil. Kidsandmedia.dk er indgået i samarbejdet og derfor vil håndbogen fra nu af blive uddelt sammen med vores forældremappe på alle vore foredrag.

Håndbog og hjemmeside 
Kampagnen består af en hjemmeside og en håndbog som giver en grundlæggende forståelse for computerspil som medie. Hvilke genrer findes, og hvilke platforme kan man spille på i 2014?

Kampagnen findes på Computerspil - Forældreguide. Her kan du også downloade håndbogen. Den fysiske version får du gennem os i Kidsandmedia.dk og du finder den også Elgiganten.

Aldersmærkning 
Kampagnen præsenterer også den fælles europæiske aldersmærkning af computerspil – PEGI.

Hjælp til opsætning 

Til slut giver kampagnen konkret hjælp til hvordan man holder styr på hvilke spil der spilles og hvor mange penge der bruges på nettet.

Download forældrevejledningen som PDF her 

 

Del |

Tips en venn