Forbrugerkontakt

Denne side er for dig, der har brug for hjælp eller for at klage eller anmelde lovbrud.

Medierådet

Medierådet for Børn og Unge er en organsiation under Kulturministeriet, som er ansvarlig for aldersmærkning af film og for at arbejde for sikker og spændende brug af nye medier blandt børn og unge.

Pegi.info
Giver dig mulighed for at klage over den aldersmærkning, som et givent PEGI-mærket spil har fået. Du skal vælge klage under type henvendelse.

Børns Vilkår
Hos Børns Vilkår, som varetager børns interesser, er der en forældretelefon, hvor man ringe ringe med stort og småt mandag-torsdag kl. 12-21 og fredag kl. 12-19.

Red Barnet
Har bla. specialiseret sig i rådgivning om seksuelle overgreb på nettet og i mobning. Onlinerådgivningen BuddyGuard henvender sig til børn og unge mellem 12 og 17 år. Denne onlinehjælp betyder også, at skolelærere og forældre kan henvise børnene dertil.

Ludomani
På center for Ludomani behandler man mennesker, som er sygeligt afhængige af en eller anden form for spil, dog primært pengespil.

www.kulturstyrelsen.dk
På Kulturstyrelsens hjemmeside kan du bl.a. læse om medier, medieprojekter o.a. Under Medier kan du også finde info om Radio- og tv-nævnet og læse om, hvordan du klager over ulovlige reklamer, produktplacering og sponsorering af programmer i radio og fjernsyn.

www.forbrugerombudsmanden.dk
Forbrugerombudsmanden er en myndighed, der holder øje med, at erhvervsdrivende overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning. Her kan du bl.a. klage over ulovlig markedsføring rettet mod børn.

www.teleanke.dk
Teleankenævnet behandler klager over ”teletjenester”. Begrebet dækker både over fastnet, mobil og internetforbindelser, og klagen kan både omhandle selve regningen og de vilkår, som er aftalt med teleselskabet.

www.datatilsynet.dk
På Datatilsynets hjemmeside kan du læse om reglerne for offentliggørelse på nettet, f.eks. billeder, film etc. Vælg Borger og dernæst Børn og Unge. Det er også her, du skal henvende dig, hvis du gerne vil have fjernet bestemt data fra nettet. Datatilsynet rådgiver og vejleder, behandler klager og gennemfører inspektioner hos myndigheder og virksomheder.