Børn kan have stor glæde af at spille computer- og konsolspil. Der er meget at forholde sig til som forældre, fx konsoltyper, online-spil, aldersmærkning og indhold.
 

Computerspil ekspert - Her er gode og sunde spil til børn

Er der stor forskel på de forskellige computerspil på markedet? Og hvilke titler går man efter hvis det skal være morsomt for hele familien? Computerspilekspert Bernt Erik Sandnes svarer.

more

Forældreguide om computerspil til børn og unge

En kampagne vejleder forældre til børn og unge som spiller computerspil. Kampagnen informerer om genre, aldersmærkning og hjælper til med forældreindstillinger af spilkonsoller, smartphones og tablets.

more

Giv børnene gode spiloplevelser

Børn og unge kan have stor glæde af at spille spil. Der findes mange flotte spil som både underholder og kan fremme indlæring. Giv børnene de bedste spil, planlæg gode spiloplevelser og vov at sætte grænser!

more

Sats på tillid og åbenhed i stedet for at udspionere

Spørgsmålet om hvorvidt forældre bør tjekke de unges aktivitet på sociale medier har skabt debat. – God dialog fra tidlig alder er at foretrække fremfor brandslukning i teenageårene, siger Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Ekspert råd. Hvad er et passende tidsforbrug foran skærmen?

Barnevakten.no (kidsandmedia i Norge, Red.) får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der for børn er passende tid foran skærmen. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd. ( Det samme oplever kidsandmedia.dk også Red).

more

Lad ikke børn og unge spille dette

I sidste uge lancherede Grand Theft Auto V til Xbox One og PlayStation 4. Selv om spilanmelderne giver mange stjerner er de tydelige med følgende: Dette spil er ikke for børn. – Det er vigtigt at forældre forstår dette, og ikke lader sig overtale af egne børn som siger at ”alle vennerne spiller det”, siger Barnevakten. (kidsandmedia.dk i Norge Red.)

more

Gode råd til sikkerhed på nettet

Hvordan undgår man identitetstyveri? Eller at personlige oplysninger pludseligt ikke er personlige længere? Her er 10 gode råd fra Det kriminalpræventive råd, Digitaliseringsstyrelsen og Rigspolitiet.

more

5 medieråd til sommeren

Når sommeren står for døren og turen går til de dejlige badestrande, tager vi baderådene med som en naturlig del af bagagen. Men hvad med medieråd? kidsandmedia dk har udviklet fem baderåd, så børnene kan få en tryg mediehverdag - også i sommerferien.

more

Pas på skjulte udgifter i ”gratis” apps

Mange spil til tablets og smartphones er gratis at hente ned. Men for ægte penge kan man købe virtuelle værdier, som giver store fordele. Mange forældre har oplevet at få tårnhøje regninger, efter at deres barn har brugt store summer på køb i apps.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Hvad er passende skærmtid?

kidsandmedia får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der er passende tid foran skærmen for deres børn. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd.

more

Sådan undgår du overkøb i iTunes

DR Kontakt har lavet en guide til, hvordan du undgår, at dit barn kommer til at købe ting i apps på iPhone eller iPad. Den  type salg, som ses rigtig meget er f.eks. tilkøb i gratis apps eller køb af forskellige ydelser såsom ekstra liv, point og andre features.

more

Spørg om spil

Hjemmesiden Spørg om spil er lanceret til hjælp for forældre og andre voksne, der arbejder med børn og unge. Her kan du stille alle mulige spørgsmål om computerspil og læse svar på de spørgsmål, der allerede er stillet. Læs mere her.

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Pas på høje regninger fra mobilspil

Spiller dit barn på tablet eller mobil, så er der risiko for, at regningen pludselig bliver uventet høj. Skjulte reklamer og slørede salgstricks kan gøre det svært for børnene at se, om de ekstra baner eller hjælpemidler i spillene koster rigtige penge. Læs mere her.

more

Hvordan forebygge problemer ved gaming?

Nutidens forældre har fået en ny forældreopgave. De bør følge med i, hvad deres børn spiller og hvor meget de spiller. De skal håndhæve aldersgrænserne og sætte rammer for barnets brug af spil. Læs mere her.

more

Er tidsforbrug med digitale medier godt eller skidt?

Det er den diskussion, som mange forældre igen og igen tager med sig selv, med lærere, daginstitutioner og andre voksne.

more

Råd og fakta om computerspil

Medierne har fokus på dem. Vi hører om, hvordan computerspil giver gode familieoplevelser, er sociale og sjove aktiviteter blandt børn og unge men også kan tage overhånd i hverdagen. Vi har samlet en række informationer, som giver indsigt i computerspillernes univers.

more

Spil forældre til teenagere bør kende

Skydning, ekstrem vold og vanvittige blodbad. Er det blevet hverdagskost for mange børn og unge? Læs om 4 store spil titler, som ikke kan anbefales til børn.

more

Nyttige links til spil

Mange har brug for at vide mere om spil, aldersgrænser, læring og udfordringer samt evt. afhængighed. Her får du en række nyttige links.

more

Spil med empati

Hvis man kan blive mere aggressiv af at spille voldelige spil kan man måske også bive mere medfølende af at spille spil, der belønner sympatiske handlinger.

more

Sikkerhed på konsoller

Mange børn spiller voksenspil med voldeligt indhold. Børn kan købe dem i de fleste butikker. Det er forældrenes ansvar at forhindre det. Spillekonsollerne kan dog indstilles til at blokere disse spil.

more

PEGI-mærkningen kan hjælpe dig

Systemet med aldersmærkning i Pan European Game Information (PEGI) er oprettet for at give forældre i Europa information, som kan gøre det lettere at træffe valg ved indkøb af spil.

more

Giv børn gode spiloplevelser

Børn kan have stor glæde af at spille PC- og konsolspil. Der er mange flotte spil, som både underholder og kan fremme læring. Giv børnene de bedste spil, gør klar til gode spiloplevelser og vov at sætte grænser!

more

Aldersmærkning

Systemet med aldersmærkning i Pan European Game Information (PEGI) blev oprettet for at give forældre i Europa information, som skulle gøre det lettere at træffe valg ved indkøb af spil.

more

At spille på nettet

Mange spil kan spilles online på pc eller spillekonsol med internetforbindelse. Online spiludbydere med PEGI online mærket har forpligtet sig til beskyttelse af de mindste mod uegnet indhold.

more