Mobning handler ikke om et enkelt menneske, men er et tegn på, at der er nogle usunde relationer og mønstre. Derfor skal der ses på helheden. Fx hele klassens måde at fungere på. Børns onlinemobning kræver voksnes sunde nysgerrighed og tålmodighed, fordi den er usynlig, måske anonym og kan foregå overalt og hele tiden.
 

Er digital mobning værre end traditionel mobning?

Mobning på nettet kan føre til, at offeret oplever større angstsymptomer end ved mobning ansigt-til-ansigt, fortæller Ida Risanger Sjursø, stipendiat ved Læringsmiljøcenteret ved Universitetet i Stavanger.

more

Lær de unge at sætte egne grænser for billeddeling

Ingen netbaserede tjenester er hundrede procent sikre. Bevidsthed i forhold til egne handlinger og mulige konsekvenser er den bedste måde hvorpå børn og unge kan sikre deres egen mediehverdag, mener Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Gode råd mod mobning

Her giver Per Oluf Tell Farm tips og råd om mobning.

more

Mobning på Formspring

Formspring er et af de hurtigst voksende sociale medier, som mange børn og unge bruger. Politiken.dk advarer og giver gode råd mod mobning på Formspring.

more

5 medieråd til sommeren

Når sommeren står for døren og turen går til de dejlige badestrande, tager vi baderådene med som en naturlig del af bagagen. Men hvad med medieråd? kidsandmedia dk har udviklet fem baderåd, så børnene kan få en tryg mediehverdag - også i sommerferien.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Red Barnets video mod mobning

Gode råd til mobning fra Red Barnet - til forældre og børn.

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Er tidsforbrug med digitale medier godt eller skidt?

Det er den diskussion, som mange forældre igen og igen tager med sig selv, med lærere, daginstitutioner og andre voksne.

more

DR sætter fokus på digital mobning

Dokumentarprogrammet sætter fokus på digital mobning den 2. juni. Tonen er uhørt grov, når børn ned i 10-års-alderen mobber hinanden på nettet.

more

Hvad gør du, hvis dit barn bliver mobbet?

Hvad kan du, som forælder, gøre for at forhindre at børn bliver mobbet på nettet? Og hvad gør du i en mobbesituation? Situationen: Et barn bliver mobbet i skolen, i løbet af dagen og modtager modbydelige og truende e-mails og SMS'er om natten. Barnet føler, at der ikke er mulighed for at flygte fra mobningen, som foregår døgnet rundt, og barnet bliver meget stresset af det.

more

Vidner til chikane må tage ansvar

Hvem har ansvar i en mobbe situation? Er det kun dem der mobber? Hvad med alle de der står rundt om og registrere, uden at gøre noget? En redaktør har selv haft en tankevækkende oplevelse.

more

Samtale om digital mobning

Det er vigtigt at skabe et tillidsforhold så børnene tør komme frem med problemerne, hvad enten de bliver mobbet eller er vidne til mobning. Det er også vigtigt, at forældre bliver bevidst om, at deres børn måske også mobber.

more

Blogging/weblog

Blogging er en forkortelse for "weblog" og er en personlig dagbog på nettet. Der er meget positivt at sige om delingskulturen, som vi finder den blandt børn og unge på nettet i dag, og blogging og anden social netaktivitet kan resultere i nye venner, bedre kommunikations evner og gode skrivefærdigheder.

more

Det kunne vi også bruge

I Norge har Datatilsynet i marts 2010 oprettet en hotline for krænkelser på nettet. På www,slettmeg.no kan man få hjælp til en række situationer med uønsket offentliggørelse.

more

Om digital mobning

Om digital mobning. Forståelse og undersøgelser

more

Familiemagasinet ude igen

Familiemagasin handler denne gang bl.a. om børns sprog i sociale medier. Børn kaster om sig med kærlighedserklæringer på Arto og Facebook. Men jo ældre de bliver, jo mere bevidste bliver de om deres online sprogbrug.

more

Webcam og strip

Brug af webcam, når man er online, gør samtalen mere levende. Der skabes en slags nærhed, Samtidig kan man forblive anonym og man kan misbruge billederne. Der skal tænkes før der cammes.

more

MovieStarPlanet

Denne side med 270.000 danske brugere tilbyder børn at skabe deres egen tegnefilm figur og film. De skal bruge engelsk undervejs. Men ikke alt er for børn viser reaktioner fra Norge.

more

Råd ved digital mobning

Både både og voksne skal spørge sig selv, hvilken digital verden de ønsker og hvilken de selv skaber.

more

Sammenmodmobning

En række organisationer er i 2010 gået sammen om kampagnen "Sammen mod mobning". På hjemmesiden kan man læse om undervisningsmateriale, foredrag, øvelser og meget mere.

more

Webcam råd

Mange børn bruger webcam, når de er online på mødesteder. De kan se hinanden eller andet i rummet. Det er sjovt, men der er også hensyn at tage.Her er gode råd om brugen af webcam.

more

Uønskede fotos

Hvad gør du, hvis du som forælder opdager fotos af dit barn på Facebook, som du ønsker fjernet?

more

Grov fysisk og digital mobning i skolen

Grov mobning blandt skolebørn, som vises på nettet overtræder loven flere steder. Der ligger en stor opgave i, at få børnene til at forstå alvoren af deres handlinger.

more

Undgå overgreb

En norsk dreng på 14 år har gode tips til at undgå overgreb på nettet. kidsandmedia dk bakker op om rådene.

more

Girl Talk rådgiver på nettet

Girl Talk er en portal, som tilbyder unge piger mellem 14 og 24 år anonym rådgivning. Også forældre til teenage piger tilbydes anonym rådgivning

more