kidsandmedia dk opfordrer forældre til at tænke på, hvad mobilen skal kunne, hvilket abonnement, der skal følge med, hvordan de kan beskytte børnene mod uhensigtsmæssige henvendelser og  begrænse forbruget:
 

En forældreguide til Instagram

ConnectSafely og UK Safer Internet Centre har udviklet en nyttig ressource for forældre som ønsker information og gode råd om Instagram.

more

Sats på tillid og åbenhed i stedet for at udspionere

Spørgsmålet om hvorvidt forældre bør tjekke de unges aktivitet på sociale medier har skabt debat. – God dialog fra tidlig alder er at foretrække fremfor brandslukning i teenageårene, siger Barnevakten. (kidsandmedia i Norge Red.)

more

Lad mobilen blive liggende i bilen

Børnene kan opfatte det som en afvisning hvis forældrene snakker i mobiltelefonen når de henter dem i børnehaven.

more

Bliver I forstyrret af PUSH beskedernes på børnenes og din egen smartphone? Sådan slukker du dem!

Er det nødvendigt, at man hele tiden advares, når der kommer sms’er, opdateringer eller noget nyt i et spil? Mange børn oplever de stadige opdateringer som stressende, erfarer Barnevakten (kidsandmedia Norge). Læs hvordan du slukker for push-beskeder på iOS og Android.

more

Du attraktive virtuelle verden

Flere børn og unge oplever den virtuelle verden som mere attraktiv end den virkelige. Computerspil giver en følelse af kontrol, og de sociale mediers drypvise opdateringer drager konstant opmærksomheden. Eksperter og rådgivere opfordrer forældre til at søge viden og være tætte på deres børn.

more

Ekspert råd. Hvad er et passende tidsforbrug foran skærmen?

Barnevakten.no (kidsandmedia i Norge, Red.) får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der for børn er passende tid foran skærmen. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd. ( Det samme oplever kidsandmedia.dk også Red).

more

Vær opmærksom på dit barn i stedet for din telefon

Børn kan nemt komme til at føle sig afvist, hvis du som forælder ofte vælger at sætte din fokus på telefonen frem for barnet. Tre eksperter udtaler sig.

more

Gode råd til sikkerhed på nettet

Hvordan undgår man identitetstyveri? Eller at personlige oplysninger pludseligt ikke er personlige længere? Her er 10 gode råd fra Det kriminalpræventive råd, Digitaliseringsstyrelsen og Rigspolitiet.

more

5 medieråd til sommeren

Når sommeren står for døren og turen går til de dejlige badestrande, tager vi baderådene med som en naturlig del af bagagen. Men hvad med medieråd? kidsandmedia dk har udviklet fem baderåd, så børnene kan få en tryg mediehverdag - også i sommerferien.

more

Pas på skjulte udgifter i ”gratis” apps

Mange spil til tablets og smartphones er gratis at hente ned. Men for ægte penge kan man købe virtuelle værdier, som giver store fordele. Mange forældre har oplevet at få tårnhøje regninger, efter at deres barn har brugt store summer på køb i apps.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Hvad er passende skærmtid?

kidsandmedia får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der er passende tid foran skærmen for deres børn. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd.

more

Sådan undgår du overkøb i iTunes

DR Kontakt har lavet en guide til, hvordan du undgår, at dit barn kommer til at købe ting i apps på iPhone eller iPad. Den  type salg, som ses rigtig meget er f.eks. tilkøb i gratis apps eller køb af forskellige ydelser såsom ekstra liv, point og andre features.

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Intimbilleder kan spredes med Snapchat

MetroXpress skriver i dag om appen ”Snapchat” fra Apples danske App Store: ”Du tror, at du sender et intimt foto til en ven eller kæreste, men pludselig finder du et billede af dig selv halvnøgen på nettet. Den oplevelse har flere brugere af mobilapp'en Snapchat haft.” Læs mere her.

more

Pas på høje regninger fra mobilspil

Spiller dit barn på tablet eller mobil, så er der risiko for, at regningen pludselig bliver uventet høj. Skjulte reklamer og slørede salgstricks kan gøre det svært for børnene at se, om de ekstra baner eller hjælpemidler i spillene koster rigtige penge. Læs mere her.

more

Stråling fra mobiltelefon

Ny undersøgelse omkring påvirkning af stråling fra mobiltelefoner lavet af det britiske Health Protection Agency viser ikke nogen direkte sammenhænge mellem stråling fra mobiltelefoner og sygdomme, skriver BBC d. 26. april 2012.. Læs mere her...

more

Er tidsforbrug med digitale medier godt eller skidt?

Det er den diskussion, som mange forældre igen og igen tager med sig selv, med lærere, daginstitutioner og andre voksne.

more

God hjemmeside fra Red Barnet

Hjemmesiden sikkerchat.dk henvender sig både til børn og voksne. Siden er smart sat op, let at gå til, og så svarer den på masser af relevante spørgsmål om sikkert brug af medierne. Stoffet er opdelt i grupperne 4.-6. klasse, 7.-9. klasse, Lærere, pædagoger m.fl. og Forældre.

more

Mobil stråling

Der er ingen beviser for at stråler fra mobil telefoner kan gøre os syge. Vi anbefaler dog, at forældre tager visse forholdsregler, når det gælder børns brug af mobil.

more

Tal også om det ubehagelige

Mobilen er et fantastisks værktøj til at skabe og vedligeholde netværk. Men ingen andre end barnet ved, hvad der foregår. Måske dukker der ubehagelige beskedder op.

more

Beskyttelse mod indholdstjenester

Vejledning til, hvordan du kan beskytte og sætte grænser for dit barns mobilbrug.

more

Valg af abonnement

Det næste vigtige valg ,når telefonen er fundet er, valg af abonnement.

more

Valg af mobil

Hvad skal mobilen kunne?

more

Anbefalinger om første mobil

kidsandmedia i Danmark anbefaler, at børn får mobil, når de kan tage ansvar for at bruge den med omtanke.

more

Derfor vil børn have mobiltelefon

Næsten alle børn over 10 år har mobiltelefon. Telefonen er det børn holder mest af, næst efter forældre og søskende

more