Danske familier har taget den digitale tv-hverdag til sig. Den er præget af bedre lyd og billede, flere tv-apparater, flere kanaler og mere sendetid for såvel børn som voksne. Traditionelt har børn været den gruppe, der så mindst tv, men nu har niveauet nået de unges niveau. Det skyldes bl.a. det tiltagende udbud af børnekanaler samt det stigende antal programmer, som ses af børn og voksne sammen.
 

Snak med børnene om ebola-krisen

Ebola-krisen blev højaktuel da en norsk kvinde fik påvist smitte og blev hasteevakueret fra Sierra Leone til Ullevål sykehus. – Hjælp børnene med at bearbejde stærke nyhedsindtryk, råder Barnevakten.

more

Beskyt børnene mod henrettelsesvideoer på de sociale medier!

Videoer af nådesløse likvideringer af civile i Irak har i flere uger cirkuleret på Facebook, YouTube og Twitter. – Rystende, mener Barnevakten, (kidsandmedia.dk moderorganisation, Red.)

more

TV giver stof til leg

Mange forældre ville ønske, at deres barn helt naturligt valgte aktiv leg frem for at se tv og kigge på andre skærme. Det erfarer vi i kidsandmedia dk, når vi holder foredrag for forældre landet over. Men skærmtid er ikke nødvendigvis problematisk.

more

Dilemma 6

Frem til uge 6 sætter vi fokus på forældres samtale med deres børn om seksualitet og medier. Det gør vi for at forberede forældrene til den årlige seksualundervisningskampagne UGE SEX, som over 200.000 elever over hele landet deltager i. Følg med i dilemmaerne og bliv godt påklædt!

more

Ekspert råd. Hvad er et passende tidsforbrug foran skærmen?

Barnevakten.no (kidsandmedia i Norge, Red.) får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der for børn er passende tid foran skærmen. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd. ( Det samme oplever kidsandmedia.dk også Red).

more

5 medieråd til sommeren

Når sommeren står for døren og turen går til de dejlige badestrande, tager vi baderådene med som en naturlig del af bagagen. Men hvad med medieråd? kidsandmedia dk har udviklet fem baderåd, så børnene kan få en tryg mediehverdag - også i sommerferien.

more

Køb Digital Barndom online

Køb kidsandmedia dk's håndbog i børn og medier online her. 

more

Hvad er passende skærmtid?

kidsandmedia får rigtig mange henvendelser fra forældre, som ønsker råd om, hvad der er passende tid foran skærmen for deres børn. Vi har spurgt forskellige eksperter om råd.

more

Ny Digital Barndom ude nu

Håndbogen ”Digital Barndom” er ude nu med masser af nyttig vejledning i børns brug af mobiltelefon, computerspil og håndtering af digital mobning.

more

Er tidsforbrug med digitale medier godt eller skidt?

Det er den diskussion, som mange forældre igen og igen tager med sig selv, med lærere, daginstitutioner og andre voksne.

more

TV avis for børn nu!

DR har fået strammet kravende - de skal komme med ny tv-avis for børn! kidsandmedia og Børnerådet er enige.

more

Hjælp, jeg er mor i en digital verden

Julen står for døren, og børnene behøver bestemt ikke kede sig, mens de venter på gaveregn juleaften. Men hvordan hjælper jeg som forælder mine børn til at vælge og sortere i alle kanaler og programmer?

more

Familiemagasinet ude igen

Familiemagasin handler denne gang bl.a. om børns sprog i sociale medier. Børn kaster om sig med kærlighedserklæringer på Arto og Facebook. Men jo ældre de bliver, jo mere bevidste bliver de om deres online sprogbrug.

more

Kamp mod retoucherede reklamer

1. december 2010 gik startskuddet til ”Ungdom mot Retusjert Reklame" i Norge. Et netværk af ungdomsorganisationer står bag initiativet.

more

YouTube tips

Tre enkle tips til at gøre YouTube mere tryg. YouTube har 13 års aldersgrænse, men i praksis er der mange yngre børn, der bruger netstedet til at se hjemmelavede videoklip.

more

3700 børn vil på TV

DR lancerer i 2011 en ny familieserie med holdet bag den nominerede serie Mille fra sidste år. DR Fiktion har allerede fået tilbud fra 3700 børn, som gerne vil være med.

more

Råd om krigsreportager

Aut. psyk. Birgit Bruun giver gode råd om, hvad børn kan forstå og tåle at se, når det gælder krigsreportager på tv.

more

Børn og tv-nyheder

Tv-nyheder er noget af det billedmateriale, som gør størst indtryk på børn. Børn har på den anden side ret til oplysning. Det er den rette balance der skal findes.

more

Råd til forældre om tv-forbrug

Du kan være med til at skabe gode tv-vaner for dine børn. Se hvordan.

more

'Træneren', om seksuel krænkelse

Filmen 'Træneren' skal gøre det lettere at hjælpe unge til at sige fra, når en tillidsperson udnytter dem i et seksuelt forhold.

more

Aldersgrænser i biografen

Medierådet for børn og unge bedømmer film mht. egnethed for børn.

more