Godzilla

02.06.2014

Denne storslåede monsterfilm begynder godt, men den sidste time ødelægger det fuldstændig. Filmen har 11-års aldersgrænsen, men den er så dramatisk at for nogle børn lige over aldersgrænsen, kan det bliver lidt for voldsomt.

 Handling

Fysikeren Joe bor i Japan sammen med sin kone og sønnen Brody. Han arbejder på et atomkraftværk, og en dag sker katastrofen. Reaktoren smelter og lægger hele byen øde.

 Farerne lurer

Men dette er ikke hele sandheden. 15 år senere er  Brody blevet bombeekspert i den amerikanske flåde, mens Joe fortsat er i Japan. Joe er overbevist om, at katastrofen skyldtes noget langt værre end reaktornedsmeltningen. Og selv om alle, inklusiv Brody, tror, han er gal, så har Joe selvfølgelig ret.

 Vanvittigt monster

Snart fyldes lærredet af et vanvittigt monster, som truer hele menneskeheden, og krigshelten Brody havner midt i dramaet, da monsteret nærmer sig San Francisco og hans egen nyetablerede familie.

 Og der kommer flere ondskabsfulde monstre.

 Vurdering

Store og dyre monsterfilm er altid gode i biografen. De voldsomme brøl og den pompøse, dramatiske musik får det til at ryste i biografsædet, og når bæsterne åbenbares på det store lærred, føler man sig meget lille. Det er en frydefuld, spændende filmoplevelse.

 Lovende start

Og “Godzilla” begynder godt. Historien etableres på en god måde, og vi får præsenteret en gruppe karakterer, som gradvist opdager den voksende trussel. Det virker lovende.

 For mange monstre

Men efter det første monster kommer til syne, begynder tingene at gå galt. Mysteriet forsvinder, og det eneste man gør for at kompensere, er at hælde på med mere dramatik, action og et massivt lydspor - og flere monstre.

 Ufrivilligt morsom

Til sidst går det helt over styr. Monstrene bygger rede, Godzilla bliver klog og flåden bruger håndvåben under angrebene. Det er direkte morsomt…

 Ikke bedre end forgængeren

Det er 16 år siden, den forrige Godzilla-film kom fra Hollywood. Den var ubegribeligt dårlig. 2014-udgaven er ikke meget bedre. Så vi håber, at nogle kreative hoveder kan digte noget nyt snart, så vi kan nyde spændingen fra en god monsterfilm i biografen.

 Egnethed

Denne film er dramatisk fra første scene og indeholder en kontinuerlig række scener med skumle monstre, forfærdelige katastrofer og store dødstab. Volden er ikke eksplicit skildret og ingen vil se nogen form for realisme i handlingerne. Men hvis børn først føler, at det dundrende lydspor og de brølende monstre ikke er rart at se på, så er det længe at være i biografen i to timer. Filmen kan ikke siges at være skadelig for børn fra 11 år, men vi anbefaler forældre til børn i 11-12 års alderen at vurdere, om deres barn skal have lov til at se filmen.

 Konklusion

“Godzilla” er ikke helt ødelagt og byder på storslået actiondrama - samt utilsigtet humor. Det er derfor ikke fuldstændig spild af tid at se filmen. Men vi anbefaler den ikke.

 

Instruktør: Gareth Edwards Genre: Action, Science Fiction Skuespillere: Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Elizabeth Olsen, Juliette Binoche, Sally Hawkins, Ken Watanabe m.fl. Sprog: Engelsk tale, dansk tekst Nationalitet: USA Produktionsselskab: Warner Bros. Pictures Spilletid: 2 timer og 2 min. Distribution: SF Film A/S Produktionsår: 2014 Medierådet for børn og unges aldersgrænse: 11 år Begrundelse: Filmen har en gennemgående katastrofestemning, og den præges af spænding og frygt. Hovedfigurer er jævnligt i fare, der er adskillige voldsomme kampscener med muterede kæmpeinsekter samt en kæmpemæssig dinosaur, og der er mange scener med sammenstyrtende bygninger, eksplosioner og mennesker i panik. I én scene ses fx et stort dinosauruhyre komme op af havet, mens en flodbølge vælter ind over paniske feriegæster på en strand. I en anden scene kravler et stort edderkoppelignende monster truende rundt om hovedfiguren, og man ser nærbilleder af dets store alien-lignende hoved. Idet de skræmmende figurer er inspireret af eventyrvæsener, og da filmen ikke indeholder udpenslet vold, og desuden forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

 

 kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales ikke

Del |

Tips en venn