Grusomme mig 2

10.07.2013

Video Clip

Filmtrailer: Grusomme mig 2

Video Clip

Gru har lagt sin grusomme fortid bag sig. Men hans skurkehjerne er alligevel værdifuld for en ultrahemmelige antiskurkeliga, som bruger Gru til at fange en ny superskurk. Dette er en vanvittig og flot efterfølger, der tilbyder let underholdning for alle over syv år.

Handling

Gru har lagt sin fortid som ond superskurk bag sig. Han gør sit bedste for at være en god familiefar for sine tre adopterede piger, Margo, Edith og lille Agnes. Gru har ombygget sit underjordiske skurkelaboratorie til en syltetøjs- og gelefabrik, men det nye liv er langt fra problemfrit. Geleen smager grusomt, og pigerne savner en mor. Gru protesterer voldsomt, når pigerne får ham til at gå på date, men inderst inde kunne han nok alligevel godt tænke sig en komplet familie.

En ny superskurk

Ved polarcirklen sker der uforklarlige ting. Et enormt magnetfartøj stjæler en forskningsstation med en skummel eliksir. En ny superskurk er på færde, og antiskurkeligaen sporer ham til et indkøbscenter lige ved Grus mørke bolig. Gru bliver rekrutteret som hemmelig agent, og sammen med den overivrige, men charmerende agent Lucy Wilde sætter han gang i en ihærdig, men ikke helt effektiv, skurkejagt.

Ny rolle som familiefar

Gru befinder sig godt i sin nye rolle, selv om han i sin ivrige impulsivitet får problemer med at adskille job og privatliv, når Margo bliver interesseret i en dreng. Til trods for nogle sidespor klarer Gru og Lucy alligevel at pejle sig ind på superskurken, og det bliver optakten til et ordentligt slutopgør.

Skøre hjælpere

Og så har vi slet ikke nævnt de gule og totalt skøre Minion-hjælpere til Gru, som går helt over gevind i denne film – ikke mindst på grund af, at superskurken kidnapper dem og gør dem til lilla minimonstre med glubsk appetit.

Vurdering

"Grusomme mig 2” er efterfølgeren til den udmærkede ”Grusomme mig” fra 2010. Der blev vi kendt med den fornøjelige karakter Gru. Skurken som ville være superslem, men som egentlig havde et hjerte af guld. I denne film er han lige så utilpas som familiefar, som han var som skurk, og hans engagement og lidt reflekterede impulsivitet lægger op til mange morsomme scener. Hans charmerende Minion-hjælpere er en oplevelse i sig selv. Det er ikke usandsynligt, at de får hovedrollen i deres egen film i fremtiden.

Filmen mangler dog den samme dybde som forgængeren. Den første film handlede om ændringen i Grus hjerte, efter at han mødte sine tre piger. I ”Grusomme mig 2” udvikler karaktererne sig ikke nævneværdigt, og noget af den samme hjertevarme mangler. Grus jagt på en kæreste bliver ikke helt det samme. Her er det stort set de skøre karakterer, der bærer historien, og det har i sig selv resulteret i en god film. Men det er en fordel at have set forgængeren, da man så allerede er blevet glade for karaktererne.

Måske problematisk budskab

Vi vil fremhæve en scene, der har et lidt problematisk budskab til børn. I en konkret situation tvinges Gru til at tage på date med en irriterende dame. Lucy redder ham ud af situationen ved at bedøve damen, før de fragter henne hjem på en meget hensynsløs måde. Hovedet dunkes mod døre, hun bliver puttet ned i et bagagerum, og hun bliver flyttet forargeligt rundt. Dette er selvfølgelig formidlet med stor humor, men er det godt at formidle til børn, at man kan behandle folk, man ikke kan lide, på den måde?

Alligevel en rigtig sjov film

Overordnet set er det alligevel en rigtig sjov film, som tilbyder super familieunderholdning i biografen. ”Grusomme mig 2” er blandt de bedre animationsfilm, som er kommet i biografen i år, og den får vores anbefalingsmærke.

Egnethed

”Grusomme mig 2” er tilladt for alle, men vi giver alligevel et forbehold. Der er mange overraskende scener, der kan skræmme lidt. For eksempel da de lilla onde Minion-hjælpere dukker op med skumle ansigter. Superskurken fremstår også meget skummel i et par sekunder, da det sidste opgør begynder. Det er meget korte scener, som afløses af humor og latter hos publikum, men det kan være lidt uhyggeligt for de alleryngste. Derfor vælger vi at anbefale filmen for børn fra syv år. Hvis yngre børn skal se filmen, er det en god ide, at de har en forælder eller voksen ved siden af, som de føler sig trygge ved at vende sig mod, når det bliver lidt for voldsomt på skærmen.

Konklusion

”Grusomme mig 2” er en superskør animationskomedie med et charmerende persongalleri. Vi anbefaler den for alle fra syv år.

Instruktør: Pierre Coffin og Chris Renaud Genre: Animasjon/Familie/Komedie Sprog: Dansk tale Nationalitet: USA Længde: 1t 38 min Distribution: United International Pictures Produktionsår: 2013 Medierådets aldersgrænse: Tilladt for alle Egnethed: Familie Begrundelse: Filmen har en humoristisk   grundstemning. Den indeholder scener med slagsmål, skræmmende forvandlinger   og med aggresive væsner, som truer hovedfigurer. Da filmen foregår i et   animationsunivers fjernt fra realisme, vurderes det at den kun vil kunne   virke skræmmende på de yngste børn. Se mere her.

kidsandmedia dk's vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn