Har du set Look up? Det har over 42 millioner nu!

13.06.2014

Video Clip

Look up:

Video Clip

Gallery

Fik Look up videoen dig til at slukke og blot være til i nuet?

af Eva Jeyasingham

Gary Turk har lavet en video til You Tube, der dags dato er blevet set næsten 43 millioner gange. Filmen ”Look up” Se op, som han har kaldt den, er 5 minutter lang. 5 minutter, hvor han med billeder og tale fastholder en og udfordre det digitale liv, mange af os lever i dag. En sekvens i filmen taler om forældre og børn og udfordre os på vores digitale normale verden med ordene:

Gary Turk – Udsnit af teksten fra filmen: look up.

Vi er om givet af børn, der siden de var født,

har set os leve som robotter og tænker det er normen.

Der er ikke stor chance for, at du bliver verdens bedste far,

hvis du ikke kan underholde, dit barn uden at bruge en ipad.

Da jeg var barn var jeg aldrig hjemme, var ude med mine venner,

min cykel og drog rundt, med huller i jogging bukserne og græs på knæene, byggende et klubhus højt oppe i træerne. Når parkerne nu er tomme, giver det mig kuldegysninger,

ser ingen børn der er ude og gyngerne er stille… der er ingen sjipning, ingen der hinker,

ingen kirke og spir (Red. Engelsk remse med fagter).

 Vi er en generation af idioter og smarte mobiler og dumme mennesker.

Så se op fra din mobil og luk din skærm ned.

Tag dine omgivelser og få mest ud af din dag,

Blot en virkelig relation er alt der skal til

For at vise dig den forskel, ”at være” kan gøre. Gary Turk – Udsnit af teksten fra filmen: look up.

9 ud af 10 er online der hjemme

I dag i Danmark bruger 9 ud af 10 børn, mellem 0 – 6 år de digitale medier i hjemmet. (KMD Analyse 2013) og de danske familier er online

De fleste forældre i dag er på den ene side vilde med de digitale muligheder som smartphones, tablet, computere og spillekonsoller giver os i dag, men på den anden side drømmer man sig tilbage til gamle dag og den gang verden ikke var, som den er nu. Gary Turk beskriver det negative, når vi når der hen, hvor der er manglende nærvær i hverdagen.

Ludo eller Hayday?

Får vi slukket for det digitale, når solen og fuglene synger, holder gyngerne for meget fri? Og husker vi at være sammen om det digitale. Måske vores børn ikke kommer til at huske at vi sad og spillede matador og ludo, men de husker helt sikker da vi sammen byggede en kæmpe farm på Hayday, slog hinanden i bowling på Wii eller byggede sammen i mindcraft!

Balance i familielivet

I kidsandmedia dk elsker vi de nye muligheder det digitale liv giver os. Men det digitale skal selvfølgelig have en naturlig balance i familielivet, hvor det at se op, Look up, og at være nærværende med de nærmeste relationer er noget vi skal huske hverdag. Look up You Tube videoen opfordrer til eftertanke og omtanke omkring vores digitale liv.

Del |

Tips en venn