Organisationens historie

Siden årtusindskiftet er der sket meget mere end man nogensinde kunne have forestillet sig på den online platform.

Én af de helt store spillere som var med til at skabe en kæmpe forandring var, da Google (f. 1998) så dagens lys, og man kunne begynde at søge på internettet meget mere struktureret. Én anden meget væsentlig spiller på markedet var Facebook (f. 2004) der skabte et socialt netværk, og ændrede vores muligheder for at kommunikere med hinanden.   

Med alle internettets muligheder er der blevet brug for vejledning og information for at skabe tryghed og dannelse blandt alle mediebruger - særligt børn og unge har behov for ekstra vejledning til, hvordan man agerer i de sociale netværk.

Derfor blev kidsandmedia dk oprettet i Danmark i 2010. Vores vision er, at alle børn og unge i Danmark skal kunne bruge medierne på en tryg og bevidst måde, så de ser alle mulighederne, men også er opmæksom overfor de udfordringer der kan være.

kidsandmedia dk blev oprettet på baggrund af en forespørgsel fra en lignende norsk organisation - Barnevakten (f. 2000). Denne forespørgsel blev rettet mod organisationer i Danmark, og blev besvaret af KLF, Kirke & Medier, som så den vigtige betydning med en organisation i Danmark der arbejder med børn og medier.  

I begyndelsen var kidsandmedia dk og KLF to selvstændige organisationer, men da administrationen, arbejdsgangene og økonomien blev for omstændig, lagde man kidsandmedia dk ind under KLFs arbejde.

Siden da har man holdt de to arbejdsgrene meget adskilt, så selvom KLF er en fælleskirkelig organisation, så er kidsandmedia dks arbejde ikke religiøst.

I organisationen arbejder man internt med ledelse, vidensdeling og er en del af hinandens kollegiale fællesskab.

I praksis betyder det dog, at det er KLF der administrerer kidsandmedia dks økonomi, og derfor bruger man fx KLFs CVR.nr. på en faktura til et foredrag.

Har du spørgsmål til kidsandmedia dk er du meget velkommen til at kontakte os på post@kidsandmedia.dk