Hokus Pokus Alfons Åberg (app)

14.03.2014

Video Clip

Apptrailer:

Video Clip

Denne underholdende app til børn fra fire til syv år byder på sjove og inspirerende aktiviteter i en farverig og fin spilleverden.

App’en “Hokus Pokus Alfons Åberg” er udviklet parallelt med den flotte film (film linker til anmeldelsen) med samme titel. Og den er virkelig godt lavet. Her kan børnene boltre sig i en varierende og kreativ spilverden med alt fra sjove animationsklip til opvask, hvor man oven i købet kan sprøjte lidt på Far.

Både free-version og full-version

Denne app findes i to versioner – en gratis prøveversion og en full-version, der koster 25 kr. Prøveversionen giver adgang til seks aktiviteter, og man kan spille frem til, at man har bygget tre etager. Børnene kan hygge sig længe med dette, men en investering i full-version byder alligevel på så meget mere sjov, at det vil være pengene værd.

Saml planker og nå til toppen af træet

Spillet går ud på at bygge etager i en træhytte, så Alfons kan nå op til toppen af træet, hvor en gave fra sin usynlige ven Svipper venter. For at bygge, skal man samle planker, og det gør man på to måder: man kan få planker som belønning for at gennemføre forskellige aktiviteter, eller man kan samle planker op undervejs. Man kan også samle genstande, som man kan pynte træhytten med.

Spil i dit eget tempo

Styresystemet er nemt og intuitivt med tydelige pile, som viser, hvad man skal gøre. Undervejs får man god hjælp fra Svipper oppe til højre på skærmen for at få gode hints. Man behøver ikke at følge spillets progression hele tiden, hvilket vi synes er godt. Man kan vælge at lave en aktivitet, lige når man vil. Men flere aktiviteter åbnes efterhånden som historien udvikler sig, så det er smart at have lidt fremgang.

Lærerige og varierede aktiviteter

Aktiviteterne er varierede og sjove. Man kan lave mad til Far, lege skattejagt med Mille, sortere affald, synge, danse, have en duel som pirat og meget mere. Mange af aktiviteterne har pædagogiske elementer. F.eks. er læring om affaldssortering værdifuld, og skattejagten giver god træning for hukommelsen. Man kan derudover teste sangstemmen for at få Alfons og Far til at danse.

Forbedrende opdateringer på vej

Noget negativt er, at filmklippene afbrydes, hvis bare man rører skærmen. Men det er et midlertidigt problem, og udviklerne har sagt, at det vil blive fikset, når brugerne opdaterer til det nye operativsystem iOS 7.

Egnethed

“Hokus Pokus Alfons Åberg” passer godt til børn mellem fire og syv år. Spillet er varieret, farverigt og spændende og byder på en fin blanding af historiefortælling, sjove animationsklip og varierede aktiviteter. Børn kan vælge mellem forskellige sværhedsgrader i aktiviteterne. Det sikrer, at både de yngste og de lidt ældre kan finde et niveau, der passer til dem.

Passer godt til filmen

Stemmerne er de samme som i filmen, og er gennemført på en god måde. Alfons og de andre kommer med fine instruktioner, opmuntringer og sjove kommentarer – og det bliver aldrig kedeligt at høre på dem. App’en kan oven i købet inspirere børn til at lave husarbejde, og det er slet ikke så dumt. Det er ikke nødvendigt at have set filmen for at have glæde af app’en, men app’en vil helt sikkert give børn lyst til at se filmen – og det kan vi anbefale.

“Hokus Pokus Alfons Åberg” er en rigtig god app til børn og får vores varmeste anbefaling.

Foreslået aldersgruppe: Passer til børn mellem fire og syv år.

Platform: iOS

Aldersgrænse: 4+ (Laveste alderskategori. App’en indeholder ingen form for upassende indhold.)

Pris: Gratis prøveversion, 25 kr. for full-version

Kategori: Spil

Udvikler: Hyper Games i samarbejde med Maipo Film

kidsandmedia dk’s vurdering: Anbefales

Anbefales af kidsandmedia dk

Del |

Tips en venn